مشاوره حقوقی رایگان - نقض حق اختراع

با سلام و خسته نباشید. یک سوال از حضور شما داشتم.
اگر یک اختراع در اداره مالکیت معنوی تحت هر شرایطی به ثبت نرسد و چند سال بعد مجدد به نام فرد دیگری ثبت شود، چگونه میتوان طلب خسارت کرد؟ چون ظاهرا با ابطال ورقه اختراع، تاریخ اظهارنامه نیز ابطال میشود وقتی تاریخ اظهارنامه ابطال شود انگار از همان ابتدا اختراعی به ثبت نرسیده است در نتیجه فرد متقلب بی گناه شناخته شده و از طرفی چون در زمان کسب درآمد از ورقه اختراع دارای اختراع معتبر بوده مرتکب جرمی نمیباشد و چون اداره اختراع در قوه قضاییه قرار دارد قرار رد دعوی نیز صادر می شود.
من دو مورد از آرای صادره در دادگاه را مطالعه کردم که در هر دو مورد این گونه نوشته شده است:

در خصوص دعوای خواهان آقای .... به طرفیت خواندگان 1- آقای .... 2- اداره کل مالکیت صنعتی و اختراعات، مبنی بر خواسته 1- ابطال ورقه اختراع به شماره ... مورخ 23/03/1397
2- مطالبه خسارت، نظر به بررسی های صورت گرفته و به استناد ماده 89 ناظر بر بند 4 ماده 84 قانون آئین دادرسی مدنی قرار رد دعوی به طرفیت خوانده دوم صادر و در خصوص خوانده اول با توجه به نظریه کارشناس منتخب دادگاه و به استناد مواد 1 و 2 و 18 از قانون ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علائم تجاری و مواد 515 و 519 از قانون آئین دادرسی مدنی حکم به ابطال اختراع به شماره ... مورخ 23/03/1397 صادر و در خصوص مطالبه خسارت ناشی از نقض با توجه به این که در زمان تقدیم دادخواست خوانده اختراع معتبر داشته و مناط ورود دادگاه طبق ماده 26 قانون آئین دادرسی مدنی زمان تقدیم دادخواست است و به استناد ماده 2 قانون آئین دادرسی مدنی قرار عدم استماع دعوی صادر و اعلام می نماید و قطعیت آن طی نامه شماره ... مورخ 25/11/1399 اعلام گردیده است.

__________
در خصوص دعوای خواهان آقای ....به طرفیت خواندگان 1- آقای .... 2- اداره ثبت اختراع، مبنی بر خواسته ابطال ورقه اختراع به شماره ... نظر به بررسی های صورت گرفته و به استناد ماده 89 ناظر بر بند 4 ماده 84 قانون آئین دادرسی مدنی قرار رد دعوی به طرفیت خوانده دوم صادر و در خصوص خوانده اول با توجه به نظریه کارشناسان منتخب و به استناد مواد 2 و 18 از قانون ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علائم تجاری حکم به ابطال گواهی ثبت اختراع به شماره 82010 مورخ 20/11/1392 صادر و قطعیت آن طی نامه شماره ... مورخ 15/11/1399 اعلام گردیده است.

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
مطالبه خسارت ، طبق قانون ، شرایط خاصی دارد که باید در لایحه دفاعیه قید بشود . برای ابطال گواهی ثبت اختراع ، باید دادخواست مطرح نمایید و اسناد و مدارک خود را ضمیمه دادخواست کرد . و ...
جهت نیاز به مشاوره تماس بگیرید