مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه وجه چک برگشتی

با سلام خدمت وکلای محترم.
من تقریبا دو سال بابت یک فقره چک 55 میلیون تومانی از کسی شکایت کردم که پس طی مراحل اولیه و رفتن پرونده به اجراییات و گرفتن تمامی استعلامات و درآمدن مبلغ نهایی بدهی اش به من، نهایت مشخص شد طرف من دو دانگ از یک مغازه به اسم او هست و از آن جایی که این آقا شاکی زیاد دارد و با توجه به این که در این پرونده من نفر 9 بودم و این آقا در این فاصله به زندان می افتد و من درخواست رفع توقیف کردم و این امر باعث شد که دادیار یک نامه به زندان بزند و اطلاع بدهند تا این که پول چک من پرداخت نکند از زندان بیرون نمی آیم. حالا این آقا الان بیرون زندان هست و البته با وثیقه فکر میکنم. درخواست اعسار کرده که با درخواست اعسار او موافقت شده و از آن جایی که دادگاه به من 20 روز برای تجدید نظر زمان داده است میخواستم ببینیم امکان نوشتن لایحه و تغییر رای قاضی هست؟ تا قبل از این که به زندان هم بیفتد این آقا دو بار درخواست اعسار کرده بود که اون دو بار رد شد و این سری قبول. اصلا چه فرقی بین درخواست اعسار بین قبل و بعد از به زندان افتادن هست؟ این آقا در حال حاضر چیزی به اسم او نیست به غیر از همون دو دانگ مغازه چون با برنامه آمدند جلو همه اموال به اسم این اون کردند. نه تو این یکی دو سال قبل از اون. ممنون راهنمایی فرمایید.

پاسخ ها :

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام .
اعسار یک وضعیت عارض است که هرزمانی میتواند به وجود بیاید یا از بین برود ،بنابراین رای اعسار فاقد اعتبار امر مختومه است .
اگر محکوم علیه در ازای وجه چک ، مالی را از شما دریافت کرده است و به اصطلاح دین از نوع معوض بوده است، پذیرش اعسار به حکم ماده هفت قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی منوط به اثبات اتلاف واقعی یا حکمی عوض دریافتی است و.شما باید در تجدیدنظر خواهی خود به معوض بودن دین و همچنین اموال منتقل شده استناد کنید تا رای صادره به سود شما نقض شود.
موفق باشید