مشاوره حقوقی رایگان - سند مالکیت

سلام و با احترام
مقداری زمین کشاورزی بایر از پدرم به من ارث رسید که زمین ها چهار وارث دیگر نیز داشت و چون برای کسی ارزشی نداشت و خشک و بی آب بایر افتاده بود، من با رضایت بقیه شرکا قرار شد که من زمین ها را برای خودم آباد کنم و چاه و هزینه کنم و نصف سهم وارث ها را نیز برای مخارج خودم بردارم که قبول کردند و یکی از وارث ها با قولنامه ملکی سهم خودش را به قیمت بنگاه به من فروخت که بیشتر برای کار تلاش کنم.
حال پنجاه درصد مالکیت داشتم و شروع به حفاری و لوله کشی زمین ها کردم و چاه آب دار شد. در بار دوم که مجوز چاه و حفاری نمودم طی دو سال کار و تا وقتی چاه آباد شد یکی از وارث ها سهم آن یکی را بدون اجازه من که زمین مشاع بود، معامله کرد و در قولنامه نوشت سهم الارث را واگذار کردم که جرم نباشد. آیا این قولنامه اعتبار دارد؟

خریدار نیز که خواهرم بود و وارث بود فقط سهم آب چاه کشاورزی را اجاره به دامداری در محل داد و نیامد زمین بگیرد و کشاورزی کند و به مدت پنج سال بود که اجاره داده بود.
امسال دیگر نگذاشتم آب چاه را اجاره بدهد چون زمین ها شور شده و بایر شده بود و آب چاه کم شد. حال رفته از من شاکی شده که زمین های او را تصرف عدوانی کردم. آیا من جرمی انجام داده ام؟
در ضمن من قبل از خشکی چاه که از پدرم بود و ده سال خشکی و حال زمین ها را در تصرف داشتم و سی سال کشاورز آن هستم. تایید مالکیت از شورا محل و جهاد کشاورزی نیز دارم که تصرف من بوده میتوانم سهم خواهرم را نیز به قیمت آن یکی وارث که واگذار نمود و چگونه سند مالکیت بگیرم؟ با این شرایط میشود اقدام کرد؟
تشکر میکنم.

پاسخ ها :

کوروش طاهری

کوروش طاهری :

درود
سند عادی اعتبار چندانی ندارد
باید در دادگاه ثابت شود