مشاوره حقوقی رایگان - سیاهه ی جهیزیه

با عرض سلام و خسته نباشید خدمت کارشناسان محترم؛
اینجانب نو عروسی هستم که نهایتا تا دو ماه دیگر در منزل پدری سکونت داشته و پس از آن به خانه ی مشترک نقل مکان می کنم.
قصد دارم از تمام جهیزیه ی خود سیاهه تهیه کنم. می خواهم بدانم این سیاهه برای این که صحیح تنظیم شود چه شرایطی دارد و آیا باید در دفتر یا برگه ی خاصی نوشته شود؟ بجز امضای داماد، نهایتا این سیاهه باید چند امضای دیگر داشته باشد و توسط چه کسانی؟ همه ی امضا کنندگان باید مرد باشند؟
سوال بسیار مهم دیگری نیز که دارم این است که آیا در سیاهه می توان لیست طلاهایی که از خانه ی پدری به همراه خود آورده ام و یا در مراسم عقد از پدر و مادر خود دریافت کرده ام را نیز درج کنم؟
پیشاپیش از راهنمایی شما سپاسگزارم.

پاسخ ها :

رضا  زرين صدف

جناب آقای رضا زرين صدف :

با درود. سیاهه شامل جهیزیه است که بعضی خانواده ها تحویل داماد میدهند و امضای داماد کافی است اگر شاهدی هم امضا کرد بد نیست . اگر سیاهه هم تنظیم نشود فاکتورهای خرید به نام عروس بیانگر مالکیت اموال برای عروس است . در مورد طلاجات هم خدای ناکرده اگر اختلاف شد داماد بر اساس فاکتورهای خودش می تواند مطالبه کند هرچند که ، مطالبه طلاجات بعد از عروسی قاعدتا و به نظر بنده شدنی نیست چون طلا در مقابل عقد ازدواج داده شده و اگر آن طلاهی داماد توسط عروس خروخته شود یا تعویض گردد باز هم قابل پس گرفتن نیست.