مشاوره حقوقی رایگان - حضانت خواهرزاده

سلام. بنده به همراه دو خواهر و یک برادر در خانه پدری زندگی میکنیم و پدر و مادرم مرحوم شده اند. خواهرزاده ام از دو سالگی با ما زندگی میکرد و مادرم ازش نگهداری میکرد. الان 21 سالشه و دچار بیماری روانی شده. مادرش 18 سال قبل ازدواج مجدد کرد و شوهرش حاضر به نگهداری خواهرزاده ام نشد. شوهر قبلی اش هم معتاد بود و خواهرم ازش طلاق گرفت. الان چجوری میشه این خواهرزاده 21 ساله رو تعیین تکلیف کرد؟ پسر هستش. با توجه به اینکه خواهرزاده ام بیماری روانی داره و متاسفانه بهزیستی بحث پوشش قرارش نداد. خواهر بزرگم از من خواست که این مسئله رو بپرسم که آیا ایشون میتونه حضانت این بچه رو بر عهده بگیره؟ ایشون شاغل هستش و میخواد بعد از خودش حقوق ایشون به صورت مستمری به خواهرزاده ام منتقل بشه. آیا امکانش هست؟ و اینکه چطور میشه ایشون رو تحت پوشش بهزیستی قرار داد؟ مخارج دکتر و خورد و خوراکش رو خواهر بزرگم میده و مادر این بچه یک ریال براش خرج نمیکنه. هر وقت هم میگیم بیا بچه ت رو از اینجا ببر میگه خونه پدریه منم اینجا سهم دارم. خودم اینجا نیستم جاش بچه م اینجاست. در حالی که خانه به اسم خواهر بزرگترم زده شده. الان صاحب خانه به طور رسمی خواهر بزرگترم هستش.

پاسخ ها :

وحید معظم اسلاملو

جناب آقای وحید معظم اسلاملو :

بنظرم ابتدا میبایستی در خصوص بیماری وی با طرح دادخواست حجر تعیین تکلیف شده و در صورت صحت موضوع براش قیم تعیین بشه که با توجه به توضیحاتی که دادید خواهرتون مقدم برهرکسی است لیکن رضایت شوهرش لازم است.بعدا با توجه به وضعیت موجود میتوان در مورد حضانت نیز تعیین تکلیف نمود.قیم مسوول اداره اموال محجور است ولی حضانت یعنی نگهداری و تربیت طفل.البته با توجه به سن خواهر زاده بحث حضانت منتفی است