مشاوره حقوقی رایگان - عدم انتقال سند خودرو معاوضه ای

با سلام.
در مهر 97 :
بنده خودروی چانگان صفر مدل 96 با قیمت 125 میلیون را با خودرو 206 مدل 89 با قیمت 36 میلیون معامله و معاوضه نمودم.

تمامی مدارک و اسناد خودرو شامل سند کمپانی، کارت خودرو، بیمه ثابت و سوئیچ خودرو، بین طرفین رد و بدل شد.

مابه‌ التفاوت قیمت که مبلغ 89 میلیون بود از طرف مالک 206 به حساب بانکی من واریز شد.

هنگام معامله هیچ نوشته و قولنامه ای بین طرفین تنظیم نشده است و معامله به صورت شفاهی انجام شده است.

اما همسر ایشان و فرزند من که 22 ساله بوده، در معامله حضور داشتند.

تمامی اسناد هر دو خودرو شامل سند کمپانی، کارت خودرو، بیمه ثالث و سوئیچ یدکی بین طرفین رد و بدل و تحویل طرفین گردید.

حدود یک ماه بعد طرفین به شماره گذاری شیراز رفتیم و خودروها فک پلاک شد و پلاک جدید نصب گردید و برگ سبز جدید و کارت جدید خودرو به نام مالکین جدید صادر شد.

کسی که چانگان را خریده بود
( مالک اصلی 206) اقدام به فروش چانگان بدون داشتن قولنامه نمود.
اما برگ سبز، پلاک و‌کارت خودرو به نام او شده بود.

بعد از فروش چانگان، از من درخواست نمود سند قطعی به نام نمایم و من هم این کار را کردم.

بلافاصله در همان روز، ایشان سند چانگان را به صورت قطعی به نام خریدار جدید نمود. اکنون ایشان از انتقال سند قطعی 206 امتناع می‌کند.

آیا میتوانم نسبت به خودرو چانگان که دو دست چرخیده و سند قطعی خورده، ادعایی داشته باشم و خودرو را توقیف نمایم؟ بهترین و کوتاهترین کار برای انتقال سند قطعی 206 به نام خودم چیست؟

با توجه به فروش خودرو چانگان و انتقال سند قطعی در محضر به نام ایشان و به نام خریدار جدید، میتوانم ماشین خودم را برگردانم؟

بی نهایت سپاسگزارم.

پاسخ ها :

جبار کابلی

جبار کابلی :

باسلام. امکان برگشت خودرو چانگان وجود ندارد شما فقط میتوانید با تقدیم دادخواست الزام به تنظیم سند به طرفیت فروشنده وصاحب سند حکم بگیرید وبه نام خود تنظیم سند بکنید. قرارداد طبق قانون مبتواند شفاهی و کتبی باشد. در صورت انکار فروشنده به انجام معامله میتوانید در جلسه اول دادگاه با افزایش خواسته به اثبات وقوع بیع ابتدا معامله خود را ثابت و خواسته دوم را نیز از دادکاه بخواهید ولی باتوجه به اینکه ثمن معامله شما خودرو بوده به نظر نیازی به اثبات بیع نباشد. موفق باشید