مشاوره حقوقی رایگان - در رابطه با فسخ قرارداد خودرو

با سلام در تاریخ 26.11.99 یک خودرو کاپرا خریدم، فروشنده اعلام کرد مشکل فنی و رنگ نداره و کارکرد ماشین 115000 تاست، نمایندگی هم بردیم گفت مشکل نداره (دقیق نگاه نکردن) امروز بعد از 8 روز آوردم تعمیرگاه دیاگ زده علاوه بر مشکلات فنی متعدد کارکرد واقعی 242000 تا بوده. پولم کامل دادم به فروشنده و وکالت فروش گرفتم. آیا الان ببرم ماشینو تعویض پلاک یا خیر؟ از دست نمایندگی شکایت کنم یا فروشنده؟ لطفا راهنمایی کنید.تشکر

پاسخ ها :

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام.
درصورتیکه فروشنده عملیاتی انجام داده باشد که عیوب خودرو را پنهان کرده باشد ، موضوع از مصادیق تدلیس در معامله است و میتوانید با استفاده از خیار تدلیس معامله را فسخ کنید .
درصورتیکه بدون اینکه عیبی را پنهان کند ،عیبی در خودرو ظاهر شود ،موضوع از مصادیق عیب در مبیع است و میتوانید از خیار عیب استفاده کنید و قرارداد را فسخ کرده و ثمن پرداختی را با غرامات پس بگیرید .
درهرصورت این دو خیار فوری است و درصورت تمایل به فسخ قرارداد باید ابتدا از طریق ارسال اظهارنامه مراتب فسخ قرارداد را به فروشنده اعلام کنید و سپس با تقدیم دادخواست اعلام فسخ معامله و استرداد ثمن به دادگاه ، فسخ اعلامی را تایید و رای بر استرداد ثمن پرداختی را اخذ و اجرا کنید .
موفق باشید