مشاوره حقوقی رایگان - سرپرستی کودکی که با توافق به کس دیگر سپرده شده

با سلام، بنده مراقبت از دختر دایی خود را به عهده گرفته ام ، ایشان در بدو تولد به دلیل اعتیاد مادر ، معتاد به دنیا می آیند و بعد از سه ماه ، مادر به دلیل اعتیاد (به گفته پدر بزرگ و مادربزرگ بنده)، کودک را پرت کرده و کودک 3 ماهه دچار ضربه مغزی شده و به ضریب هوشی 3 به کما می رود که به خواست خدا به هرصورت نجات می یابند، ولی دچار از کار افتادگی 30 درصد از مغز کودک و لمسی سمت راست میشود. از همان موقع به خواست خود والدین و پدر بزرگ بنده، مسئولیت نگه داری کودک به بنده سپرده می شد (طبق نامه محضری ، که در آن قید شده به دلیل بیماری صعب العلاج کودک و عدم استطاعت مالی خانواده نگهداری از این کودک به این خانواده سپرده میشود و اینجانبان هیچگونه حقی در دخالت در امور کودک و یا بازپسگیری کودک، تا زمانی که سرپرست جدید،نخواهد ندارد). ولی در حال حاضر به دلیل برخی مشکلات خانوادگی گاها تهدید به بازپسگیری کودک مشاهده می شود. لازم به توضیح است که پدر کودک تقریبا محجور و غیر متعارف و مادر هم اکنون نیز معتاد است. سوال اینجاست که می توانند کودک را پس بگیرند. کودک در حال حاضر نیز تحت درمان است

پاسخ ها :

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

حضانت حق و تکلیف والدین است و توافق جهت تحویل به شخص دیگر امکانپذیر نیست حتی اگر محضری باشد. درصورت عدم صلاحیتشان و اثبات امر، بهزیستی صالح خواهد بود