مشاوره حقوقی رایگان - سواستفاده سفید امضا

سلام ‌‌درود خسته نباشید
با شخصی قرار بود شریک بشوم سال 96 قرار بود 500 میلیون بیاره کلا 80 میلیون آورد بعد از 10 الی 11 ماه جدا شد چند وقت قبلش یه نفر به عنوان حسابدار اورد به مغازه خلاصه یه شب گفت میخام ماشین قولنامه کنم پایین برگه آچار رو امضا کن من امضا کردم بعد که نتونست پول بیاره و بدهکار بود جدا شد چند ماه بعد رفته بود بالای برگه نوشته بود دو تا دسته چک هاشو من باید بپردازم هر دو‌ماه 25 میلیون بدم تا بشه 150 تومن رفت حقوقی شکایت کرد من از قاضی خواستم برگه بفرست کارشناسی نفرستاد (بعد همون حسابداره که قرار بود خودرو از شریکم بخره و‌ به همین طریق برگه سفید امضا گرفته بودن شهادت داد برگه سفید نبوده )در ضمن برادزاده شاکی هم گفت حاضرم شهادت بدم عموم به من گفته یه برگه سفید از شما گرفتم خلاصه قاضی نه گذاشت شاهد من شهادت بده نه برگه فرستاد کارشناسی من رو روی مبلغ 25 ملیون که اولین قسط بوده محکوم کرد من در نهایت کیفری وکیل گرفتم برگه رفت کارشناسی سه نفره حق دادن به من که امضا یه مرحله مقدم تر هست و به عبارتی سفید امضای ولی بازپرس قرار صادر نمیکنه حتی برادر زادش اومده تو بازپرسی هم شهادت داده ولی اونا من رو بعد از 2 سال روی کل مبالغ قسط محکوم کردند تو حقوقی و تو کیفری که از برج 8 سال 98 نظر کارشناسان اومده هر سه به نفع من گفتن ولی بازپرس قرار صادر نمیکنه میخام اول زحمت بکشین بگین در نهایت بازپرس چه قراری صادر میکنه دوم از بازپرس شکایت کنم راهنماییم کنید سوم برگه ای که سفید امضا بوده به عنوان فسخ شراکت نوشتن و نوشتن در تاریخ فلان شراکت شروع و در تاریخ فلان تموم شد و نوشتن که اقای شریک من 130 میلیون سرمایه آورده (در صورتی 80 تومن آورده)و 50 میلیون در 11 ماه سود کرده بعد جمعش شده 147 ملیون و حرفی از زیان نیست
در ضمن من وقتی نظریه سه نفره کارشناس اومد که برگه سفید بوده بردم نشون قاضی حقوقی دادم گفتم دیدید حق با منه گفت چرا از خودم نخواستی بفرستم کارشناسی گفتم خواستم شما نفرستادی گفت امکان نداره تا تحقیقات کامل نکنم رای نمیدم منم گفتم قاضی پرونده تو دفترتون هست نگاه کنید ببینیددیگه قاضی چیزی نگفت من من فقط 18 روز با 28 سال سن با یه بچه دو ساله بدون هیچ سابقه و هیچ خلافی تو عمرم رفتم زندان الان رای بازم
ناراحتی اعصاب هم گرفتم چرا باید یه پرونده ای که اینقدر ساده هست بازپرس اذیت کنه پدرم تو این مدت دو بار سکته کرده
لطفا ممنون میشم راهنماییم کنید
خدا قوت

پاسخ ها :

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام.
دادگاه حقوقی معمولا وارد مبحث سفید امضا بودن چک نمیشود و درصورتیکه انتساب امضا به شما محرز باشد ، رای بر محکومیت شما به پرداخت وجه چک صادر میکند ،چون از نظر قانونی دارنده سفید امضا پذیرفته شده است.
از نظر قوانین کیفری سو استفاده از سفید امضا به موجب ماده 673 قانون مجازات اسلامی(تعزیرات) جرم انگاری شده است و آن درصورتی محقق میشود که شما اثبات کنید ، طرف مقابل از سفید امضا بر خلاف جهتی که مقصود طرفین بوده ، به ضرر شما استفاده کرده است.
موفق باشید