مشاوره حقوقی رایگان - قیومیت دختر صغیری که پدرش متواری است

عرض سلام و‌ احترام. با خانمی ازدواج کرده ام که یک فرزند دختر 4 ساله دارد. شوهر سابق همسرم که پدر دخترم است متواریست و کسی سراغی از وی ندارد. حتی همسر من بخاطر نبود همسر سابقش بصورت غیابی از وی جدا شده است. اکنون برای بیمه کردن دخترم یا افتتاح حساب آتیه و امثالهم هرجا میرویم میگویند باید پدرش باشد یا اجازه پدر نیاز است. چکار کنم که اختیار قانونی دخترم به خودم یا همسرم برسد؟ آیا راهی هست که خودم یا همسرم صاحب اختیار اصلی فرزند باشیم؟ ناگفته نماند دادگاه حضانت فرزند را به مادرش یعنی همسر بنده داده است.

پاسخ ها :

سیدابوالقاسم قاسمی پطرودی

جناب آقای سیدابوالقاسم قاسمی پطرودی :

سلام اولا باید مشخص شود بچه چندسالش است ؟اگربه سن بلوغ شرعی رسیده باشد می تواند درخواست حکم رشد ازدادگاه نماید وخودمستقل باشدواگر صغیرباشد همان حکم حضانت بمنزله حکم سرپرستی بچه است ولی در عین حال شرحیهمانند سوال برای دادستان شهرتان نوشته تا با ارجاع امر به سرپرستی دادسرای محل زندگی تان در مورد قضیه اتخاذ تصمیم کند.

منصوره روستایی

منصوره روستایی :

سلام.
با توجه به عدم حضور پدر، همسر شما از دادگاه تقاضای نصب قیم نماید و خودشان را به عنوان قیم معرفی نمایند.

یک وکیل :

سلام در صورت متواری بودن پدر قانونا جد پدری و در درجه دوم جد مادری به امور نوه رسیدگی میکند و در صورتیکه در قید حیات نباشند این امکان وجود دارد با ارائه مدارک و طی تشریفات قانونی در اداره سرپرستی و اطمینان از عدم حضور پدر قیمومت فرزند قانونا و در غیاب پدر به مادر تفویض شود