مشاوره حقوقی رایگان - بیع

روژین به عنوان خریدار به محمود سفارش پنج تن پرتقال درجه یک رشت می­دهد و موعد تسلیم را دو هفته پس از انعقاد عقد تعیین می­کنند. مستند به قانون و مستدل توضیح دهید:

الف- اگر محمود در تسلیم مبیع تاخیر کند و علی­رغم گذشتن سه هفته از انعقاد بیع به تعهد خود مبنی بر تسلیم وفا نکرده باشد برای روژین چه ضمانت اجراهای قانونی در برابر این تخلف محمود وجود دارد؟

ب- اگر پس از تسلیم، مبیع مستحق للغیر درآید و مالک اصلی آن را مسترد دارد وضعیت حقوقی عقد و ضمانت اجرای این وضعیت چیست؟

ج- اگر پس از تسلیم مبیع معلوم گردد پرتقال­ها معیوب هستند و کیفیت لازم را ندارند آیا روژین می­تواند بیع را فسخ کند یا خیر؟ چرا؟

د- اگر فروشنده در موعد مقرر به جای پنج تن سه تن پرتقال تحویل دهد خریدار چه اقدام یا اقدامات حقوقی در برابر این تخلف فروشنده می­تواند داشته باشد؟

و- در صورتی­که پس از تسلیم مبیع، خریدار از پرداخت ثمن ناتوان باشد و معلوم گردد که ورشکسته شده است محمود چه اقدام قانونی می­تواند انجام دهد؟

پاسخ ها :

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

سوال امتحانی شماست بهتر است برای اینکه حقوق خوانده ای با سواد بشید منابع درسی رو خودتون کامل بخونید موفق باشید