مشاوره حقوقی رایگان - سوال حقوقی

اقای الف ب قصد قتل اقای ب یه سگ قوی هیکل رو ب سمتش میفرستد ولی اقای ج که در کنار اقای ب ایستاده وقتی با این صحنه روبرو میشه از ترس سکته قلبی میکنه و میمیره
اقای الف نسبت ب اقای ج مرتکب؟
الف) قتل عمد
ب )قتل شبه عمد
ج)قتل خطای محض
د)مرتکب جرمی نشده
ممنون میشم با استناد هم استدلال کافی بگین

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام 1- اگر آقای الف از بیماری قلبی اقای ج علم و اطلاع داشته باشد قتل عمد است چون طبق بند ب ماده 290 ق م ا آقای الف عمدا کاری را انجام داده که نوعا موجب جنایت می شود و علم داشته که آن عمل نوعا موجب جنایت می شود
2 - اگر علم و اطلاع نداشته باشد قتل خطایی است چون نسبت به ج نه قصد قتل داشته نه قصد فعل واقع شده بر ج را
3 - اگر آقای ج اصلا بیماری قلبی نداشته باشد قتل خطایی است چون طبق بند پ ماده 292 آقای الف نسبت به ج نه قصد جنایت داشته نه قصد فعل واقع شده بر او را

رحيم  رمضان اشرفي

رحيم رمضان اشرفي :

چون انگیزه قتل ج را نداشته لذا گزینه د صحیح است

زين العابدين  اسماعيل پور

جناب آقای زين العابدين اسماعيل پور :

سلام
اگرچه با توجه به تعبیر شما به اینکه الف "به قصد قتل" آقای ب مرتکب عمل منجر به قتل گردیده ، عمدی بودن قتل در نفس سوال مفروض است اما چگونگی احراز قصد مرتکب محل تردید و ابهام است و در فرض اخیر قتل شبه عمد خواهد بود.
موفق باشید