مشاوره حقوقی رایگان - سفته

باسلام وعرض ادب واحترام. بنده ی مدت پیش از اقایی ۷تن شکر بمبلغ هرکیلو۱۰۰۰تومن خریداری کردم ـو حدود٥میلیون نقدی بهش دادم وقرارداد نوشتیم ک تا۲هفته یاشکربایدتحویل بده ویا مبلغ شکر درجه ۱کیلویی۳هزارتومن رو. وسفته هم بمبلغ۲۱میلیون(۷۰۰۰کیلو ضربدر۳۰۰۰تومن) ازش گرفتم .الان ک مدت ۱ماه گذشته فعلا ن شکر داده و نه معادل پولش ک۲۱میلیون میشه طبق قرارداد. الان سوالم اینه ک ۱.سفته چ خصوصیاتی بایدداشته باشهـ ک بشه اجرا بزارم؟ ۲.چطور وکجا برای اجرا اقدام کنم وچه مدت زمان میبره ؟ ۳. دادگاه چطور حکم صادر میکنه مثلا اگر بدهکار پول و مال و...داشته باشه و یا اگر نداشته باشه؟ ۴.آیا زمانی ک ب اجرا میزارم بحث قراردادمون هم نیازه باشه یانه باخود سفته ب تنهایی امکان دریافت پول رو دارم؟ سفته اسم وفامیل وتمام مشخصات خودش رونوشته و هم امضا داره وهم انگشت زده و اسم من روهم نوشته بعنوان طلبکار و تاریخ سررسید رو عندالمطالبه و درتاریخ صدور سفته هم هیچ چیزی ننوشته خالی گذاشتیم.ممنون از سایت خوب وراهنماییتون.

پاسخ ها :

دادراه

دادراه:

استان :

سفته طبق قانون بایستی دارای امضا، مهر، تاریخ، مبلغ، نام گیرنده وجه و صادر کننده، تاریخ پرداخت و ... باشد.
چون سفته عندالمطالبه است شما در ابتدا باید از طریق ارسال اظهارنامه به طرف مقابل اطلاع دهید و از تاریخ ابلاغ اظهارنامه به مدت ده روز بایستی سفته را واخواست کنید تا بتوانید از دادگاه بخواهید پیش از رسیدگی و صدور حکم اموال بدهکار را بدون دریافت خسارت احتمالی توقیف کند(درخواست قرار تأمین خواسته). در ادامه باید دادخواست حقوقی مطالبه وجه سفته را بدهید. بهای خواسته اگر تا مبلغ بیست میلیون تومان باشد شورای حل اختلاف رسیدگی می کند و بیش از بیست میلیون تومان در صلاحیت دادگاه است. مدت زمان بستگی به روند رسیدگی و دادگاه رسیدگی کننده دارد که متفاوت است. اگر بعد از واخواست و قبل از رسیدگی دادگاه و صدور حکم، مالی از طریق دادگاه از طرف مقابل توقیف شد رسیدن به آن مبلغ آسان خواهد بود ولی اگر مالی پیدا نشد و طرف مقابل هم بعد از صدور حکم حاضر به پرداخت مبلغ مورد حکم نبود می توانید تقاضای بازداشت طرف مقابل را بدهید. به طور کلی در ابتدا شاید نیازی به ارائه قرارداد نباشد ولی در ادامه ی رسیدگی ممکن است برای اثبات اظهارات نیاز باشد که البته مندرجات قرارداد در مورد سفته مهم است. تاریخ صدور را نیز خودتان می توانید روزی که سفته را تکمیل کرده اید، قید کنید.