مشاوره حقوقی رایگان - سفته

باسلام درشرکت خدماتی بهداشتی مسئولیت کلیه امور اعم از نظارتی، خرید،و.‌‌.. ازطرف پیمانکار به بنده سپرده شده بود و مدت تقریبا هفت ماه مشغول بوده که با اعتراض بنده جهت بستن قرارداد ابتدا سفته بمبلغ 50میلیون تومان گرفته جهت ضمانت کار شرکت و بعد از آن هیچ قراردادی بسته نشد در آخر بدون دادن سفته و پرداخت حق و حقوق از شرکت اخراج شدم . در این میان تنها مدرک بنده معرفینامه هایی بود که از شرکت دارم. لطفا راهنمایی بفرمایید این شرکت میتواند از سفته من سواستفاده کنه و به چه نحو حق و حقوق خود رابگیرم. باتشکر

پاسخ ها :

یک وکیل

با سلام در ابتدا از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی برای شرکت اظهارنامه ای مبنی بر مطالبه سفته ها بفرستید و با توجه به حقوق هایی که در این مدت به شما پرداخت می شده و کسانی که جهت انجام امور شرکت در ارتباط با آنها بودید می توانید اثبات نمایید که کارمند شرکت بوده اید.

یک وکیل

سلام" بابت مطالبه حق السعی (حقوق و مزایای قانونی) با اثبات آن توسط شهادت شهود و یا مراجعه بازرس اداره کار به محل شرکت به منظور انجام تحقیقات محلی از شرکت پیمانکاری در خصوص احراز رابطه کارگری و کارفرمایی و تعیین مدت کارکرد شما به شرط عدم پرداخت حقوق قانونی مقرر قابل اثبات است و در خصوص سفته اگر بر روی آن قید شده باشد بابت ضمانت حسن انجام کار است یا در صورت عدم قید ضمانت حسن انجام کار بشود با شهادت شهود واجد شرایط تضمینی بودن آن را به اثبات رساند ، چون با اخراج شما دیگر موجبی بابت باقی ماندن سفته نزد کارفرمای شما نیست می توانید از دادگاه حقوقی تقاضای استرداد آن را نمائید .

پرسشگر :

باتشکرازراهنمایی شماعزیزان اما اگردرمراجعه باشرکت پیمانکارخواست سواستفاده یاتهمتی بزند و ازسفته بابت این تهمت استفاده کند اونموقع چه اقدامی لازمه بازم هم باید ازبازرسی اداره کارمدد جست

یک وکیل

با سلام مجدد " دوست عزیز ! لطفا به مشورت های حقوقی ارائه شده به دقت توجه کن ! بابت تقاضای استرداد سفته ای که شما ادعا دارید بابت تضمین حسن انجام کار بوده است دادخواست مزبور را تنظیم و به دفاتر الکترونیک قضائی جهت ثبت تحویل تا به دادگاه صالح (محل اقامت خوانده یا دادگاه محلی که عقد یا قرارداد در حوزه آن انجام شده یا تعهد می بایست در آنجا انجام شود ) ارجاع شود . بهتر است قبل آن اظهار نامه رسمی با مهلت یک هفته ای یا ده روزه از طریق دفاتر الکترونیک قضائی برای شخص مستنکف ارسال نمائید . در مورد مطالبه حقوق و مزایای قانونی (حق السعی) جنانچه بین شما و طرفتان که تحت عنوان پیمانکار از وی در سوال اولیه نام بردید رابطه کارگری و کارفرمائی احراز شود می باید به اداره کار ، تعاون و رفاه اجتماعی محل وقوع کارگاه کارفرمای خود مراجعه و طرح شکایت نمائید در غیراینصورت چنانچه رابطه شما با پیمانکار مربوطه کارگری نباشد و قرارداد تجاری باشد برای اثبات ادعای خود و صدور حکم دریافت مطالبات مالی همانند تقاضای استرداد سفته به دادگاه صالح مراجعه نمائید .

یک وکیل

همکار محترم جناب آقای گنجی پاسخ کامل را فرمودند لذا از تکرار پرهیز می کنم

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

با سلام موضوع شما نیاز به بحث بیشتر و مشاهده مدارک دارد
در فرض اول شرکت بنا به ضروریات می تواند از سفته استفاده کند باید دید نوع و موضوع سفته چه بوده است
جهت مشاوره بیشتر و تدوین لایحه قوی در این خصوص
می توانید به همکاران دادراه و یا به اینجانب مراجعه نمایید
بین ساعات 18 الی 20
قبل از تماس پیامک ارسال دارید
با تشکر

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.هم نظر همکارم آقای گنجی هستم.یاالله

حامد رضوی

جناب آقای حامد رضوی:

با سلام و وقت بخیر
با عنایت به اینکه این سفته ها از بابت حسن انجام کار بوده و هم اکنون شما از ان شرکت اخراج شده اید و هیچ رابطه کاری با شرکت ندارید در وهله اول از طریق اظهارنامه سفه خود را با قید مبلغ و شماره مطالبه فرمایید و مهلت چند روزه ای بابت تحویل ان برای شرکت تعیین کنید و در صورت عدم ارایه سفته به شما دادخواست استرداد سفته را ارایه فرمایید
البته میبایست شهود یا ادله دیگری جهت اثبات ارایه سفته به شرکت و اینکه تنها بابت حسن انجام کار بوده و شرکت از شما طلبی ندارد به دادگاه ارایه فرمایید
وجود معرفینامه ها میتونه یکی از همین دلایل باشه یا افرادیکه از اونها خرید میکردید برای شرکت