مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه ارث پدری از برادر زاده

سلام، وقت بخیر.
میخواستم بپرسم آیا کسی میتواند از فرزندان برادرش تقاضای سهم الارث کند؟ در حالی که پدرش در سن حدودا 70 سالگی، 40 سال پیش فوت کرده و برادرش هم در سن 75 سالگی، 20 سال پیش فوت کرده و وی اکنون از خانه ای که زمین اش مال پدری بوده و برادرش در آن خانه ساخته در سال های پیش سهم می خواهد.
البته این خانم از دو برادرش همچین درخواستی دارد که زمین مذکور را بین خود تقسیم کردند و هر دو برادر فوت شدند و این خانم از فرزندان آن ها این درخواست را دارد.
و چون این زمین و خانه در شهرستان است سند ندارد و احتمالا در اداره ثبت به نام پدرشان است.

پاسخ ها :

سحر دشتی

سرکار خانم سحر دشتی :

با سلام
مخاطب گرامی؛ با توجه به اینکه مالکیت زمین در اداره ثبت بنام (پدر متوفی) ایشان می باشد و بعد از فوت پدر، زمین موصوف در تصرف احدی از وراث یعنی پدر شما بوده و ایشان نیز با تقسیم زمین میان خود و برادر دیگر بدون در نظر گرفتن سهم خواهر نسبت به ملک مشاع که دیگر ورثه نیز در آن سهم داشته اند، تصرفات حقوقی و مادی ازجمله ساخت خانه بدون اذن سایر وراث(خواهر) نموده است، به نظر خواسته ایشان بر مطالبه سهم الارث پدری خواسته ای به حق بوده و ایشان می تواند نسبت به مطالبه سهم الارث پدری خود اقدام نماید.