مشاوره حقوقی رایگان - شکایت از ورثه متوفی

سلام. بنده به خاطر محجور بودن برادرم قیم ایشان بودم. یک پرونده حقوقی بابت فروش قطعه زمین به شخصی در سال 83 در جریان بود و خواهان مدعی شده بود که زمین در تصرف شخص دیگری می باشد و در آن ساخت و ساز صورت گرفته. نهایتا در سال 87 قاضی پرونده بدین صورت رای صادر کرد که خواهان باید از شخص متصرف و خوانده همزمان شکایت کند از سال 87 تاکنون خواهان پیگیر پرونده نشد. برادرم متاهل و بازنشسته آموزش و پرورش بود و مدت 15 سال است که در استان دیگری زندگی میکرد که در تیر ماه ( 1399) فوت کرد. اخیرا همان شخص در شواری حل اختلاف استان از مادرم به عنوان یکی از ورثه متوفی شکایت کرده و درخواست فسخ قولنامه کرده است.
1. آیا خواهان میتواند شکایت جدیدی از اول مطرح کند یا نه؟ در صورت شکایت، ورثه در جریان معامله نبودن چجوری از پرونده دفاع کنند؟
2. آیا رای قاضی پرونده در سال 87 که بنده قیم متوفی بودم هنوز اعتبار دارد که ما الان ارائه کنیم؟
3. در صورت محکوم شدن با توجه به این که متوفی هیچ ارثی ندارد و هیچ اموالی به اسمش نیست، تکلیف پرداخت بدهی که از مادرم به عنوان ورثه شکایت کرده چه میشود؟
4. آیا قاضی میتوانند دستور پرداخت بدهی از حقوق بازنشستگی متوفی بدهد؟

پاسخ ها :

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

چنین شکایتی قابل قبول نیست چون مشمول مرور زمان شده است