مشاوره حقوقی رایگان - حیاط مشاع و بالکن مسقف

با سلام و عرض ادب. بنده در یک ساختمان 7 واحدی در طبقه همکف زندگی میکنم. حیاط مشاع اما در ورودی و در پارکینگ آن مجزا و از خیابان راه دارد. مالک قبلی با رضایت مالکان اقدام به تعمیر و بازسازی حیاط کرده و هیچ هزینه ای از سایرین دریافت نکرده است. با توجه به اینکه در پارکینگ ساختمان برای بنده جای پارک وجود ندارد و رفت و آمد ما از حیاط مشاع انجام میگیرد و هیچ رفت و آمدی در پارکینگ نداریم. ایا سایر ساکنین حق استفاده از حیاط را دارن؟ بارها بنده را یا مدیون یا تهدید به استفاده از حیاط کرده اند ... سوال دیگر اینکه در طبقه اول (بالای سر ما) بالکن را مسقف کرده اند با توجه به اینکه دودکش بخاری ما در این بالکن قرار دارد و نیاز به هوای آزاد دارد . آیا اینکار قانونی بوده است؟ ممنون از راهنمایی شما بزرگواران

پاسخ ها :

سیدفریدخلخالی

سیدفریدخلخالی :

اگر واحدهای دیگر به حیاط راه ندارند، استفاده از حیاط به شما اختصاص دارد.
ولی اگر بعض یا همه واحدها راه دارند، با مالکینی که راه به حیاط دارند در استفاده شریک هستید.
ولی مالکیت حیاط بین همه مالکین مشاع است. از بیرون بودن درب پارکینگ دلیل استفاده اختصای از حیاط نیست.
مسیر لوله بخاری شما اگر از اول به بالکن همسایه بوده باید باز باشد. اگر مشکلی برای آنها پیش آید شما ضامن نیستید.