مشاوره حقوقی رایگان - دریافت سود در قرارداد منجر به زیان

ضمن عرض سلام
آیا در صورتیکه یک قرارداد تجاری به ضرر منجر شود ولی سرمایه گذار تقاضای دریافت کامل اصل سرمایه و سود علی الحساب مشخص شده در قرارداد (که با پیش بینی سودآور بودن فعالیت نوشته شده اما در عمل سودی به دست نیامده و بخشی از اصل سرمایه نیز به زیان منجر شده است) را داشته باشد
اولا: پرداخت این مبالغ (زیان اصل سرمایه و سود علی الحساب سرمایه گذار) بر عهده مجری قرارداد است؟
ثانیا: دریافت چنین سودی برای سرمایه گذار (با علم و اطلاع از زیان دیدن) در حکم ربا است یا خیر؟

پاسخ ها :

عبدالعلی رضایی

عبدالعلی رضایی:

با سلام اگر قراداد شما مضاربه تلقی شود ایشان چنین حقی ندارن. ثانی نفس عمل تجاری مبتنی بر سود و زیان است سوم النهایه جزییات قراداد و اصل واقع هم تعیین کننده خواهد بود از جمله میزان تقصیر عامل