مشاوره حقوقی رایگان - خرید و فروش زمین وکالتی

سلام خسته نباشید. پدر و عموی بنده حدود 15 سال پیش یک قطعه زمین 300 متری رو از وکیل یک شخص به صورت قولنامه ای خریدن. در قولنامه امضای وکیل یا صاحب زمین نیست. حال خانه ساخته شده و فروخته هم شد. خریداری که خانه را به او فروختیم از ما امضای وکیل یا صاحب زمین را برای اثبات مالکیت ما بر زمین می خواهد. هر دوی این اشخاص سالیان سال است که فوت شدن. وراث صاحب زمین خارج از کشور هستند و دسترسی به ایشان نداریم. ولی از ثبت اسناد که استعلام کردیم متوجه شدیم وکالت بعد از مرگ وکیل اول به شخص دیگری رسیده که می تواند امضا کند. حال دو ماه هست که به منزل ایشان مراجعه می کنیم و خبری از ایشان نیس.در صورت نبود وکیل چگونه مشکل امضا را می توانیم حل کنیم؟؟

پاسخ ها :

سحر دشتی

سرکار خانم سحر دشتی :

با سلام
مخاطب گرامی، عنایت بفرمایید که عقد وکالت با فوت وکیل یا موکل مرتفع می گردد. در فرض سوال شما وکالت اول با فوت وکیل باطل گردیده و در وکالت دوم نیز با فوت موکل (صاحب ملک) باطل و از درجه اعتبار ساقط گردیده است. بنابراین آخرین خریدار می بایست به طرفیت پدر و عموی شما اگر در قید حیات می باشند و یا اگر فوت شده اند به طرفیت وراث ایشان و نیز وراث صاحب ملک که سند رسمی بنام ایشان می باشند، هرچند در خارج از کشور مستقر هستند، به خواسته اثبات وقوع عقد بیع و الزام به تنظیم سند رسمی اقامه دعوی نمایند. عدم حضور وراث مانع رسیدگی و صدور رای نمی باشد. در این فرض رای غیابی صادر خواهد گردید.