مشاوره حقوقی رایگان - درگیری منجر به قتل

باسلام
چنانچه در یک درگیری که منجر به قتل میشه اگر یک طرف طرف دیگر را تحریک کنه و عصبانی کنه و بعد از حمله طرف،با اسلحه بزنه و شخص و اشخاص را به قتل برساند
آیا قاتل میتواند ادعا کند که مقتول به من حمله کرده و من از خودم دفاع کردم و مجبور بودم که شلیک کنم ؟

پاسخ ها :

ابوذر جعفری فرد

جناب آقای ابوذر جعفری فرد:

با سلام یکی از شرایط دفاع مشروع این هست که تحریک از ناحیه قاتل نباشد .لکن ایشان نمیتوانند به استناد این صحبت از زیر بار مسوولیت خارج شوندو و با جمع سایر شرایط قتل عمدی به شمار می آید

منوچهر  بختیاری

جناب آقای منوچهر بختیاری:

سلام
در فرض مطروحه علاوه بر اینکه تحریک توسط مقتول از معاذیر تلقی نمیشود به نظر تناسبی هم بین حمله شخص مقتول و دفاع قاتل وجود ندارد و مورد از مصادیق قتل عمد است

منوچهر  بختیاری

جناب آقای منوچهر بختیاری:

سلام
خیر به دلیل عدم تناسب دفاع مشروع قابل قبول نیست