مشاوره حقوقی رایگان - فسخ قرارداد فروش زمین

با سلام.
سه ماه پیش، پدرم زمینی را به صورت قولنامه ای به مبلغ 150 میلیون تومان به فروش رساند و با توجه به اعتمادی که به خریدار و صاحب بنگاه داشت، محتوای قولنامه را به طور دقیق مطالعه نکرد، در قولنامه برای فروشنده در ازای هر روز دیر کرد در ارائه مدارک فروش روزی 4 میلیون تومان جریمه و برای خریدار برای تاخیر در پرداخت مبلغ روزانه صدهزار تومان جریمه در نظر گرفته شده. برای فسخ معامله برای فروشنده 40 میلیون تومان جریمه تعیین شده و برای خریدار هیچ مبلغی در نظر گرفته نشده( این بخش رو پدرم متوجه نشده بود )، در روز معامله هیچ مبلغی به پدرم پرداخت نشد. قرار شد مبلغ زمین طی سه فقره چک 50 میلیون تومانی پرداخت گردد، که یکی از چک ها با موعد سه روز پس از معامله در روز عقد قولنامه به پدرم داده شد و قرار شد سایر چک ها بعداً هر کدام به تاریخ یک هفته بعد تر داده شود.
چک مربوطه پاس نشد، و خریدار به تماس های پدرم پاسخی نمی‌داد و یا بهانه می آورد که در مسافرت است و ...
پس از 10 روز پدرم چک را برگشت زد و از خریدار شکایت نمود.
میخواستم بدانم میتوان این معامله را با توجه به بدقولی خریدار فسخ کرد؟ در این صورت چه شرایطی پیش خواهد آمد؟
اگر در نهایت قرار شود خریدار مبلغ را پرداخت نماید با توجه به این که در این مدت قیمت زمین در آن منطقه حدود سه برابر شده، تکلیف ضرر و زیان پدرم در این مدت چیست؟

پاسخ ها :

فسخ قولنامه ملک توسط فروشنده فسخ قولنامه به دلیل عدم پرداخت ثمن معامله فسخ قرارداد فروش خسارت تاخیر در پرداخت ثمن معامله ملک فسخ قولنامه زمین قوانین خرید و فروش زمین