درباره دادراه پایگاه دانش مقالات حقوقی نکات حقوقی

مشاوره حقوقی رایگان - درگیری

سلام و احترام برای طی مسیری سوارخودرویی شدم و مبلغ 30 هزار تومان کرایه نرخ متعارف مسیررا کارت به کارت پرداخت کردم. راننده مدعی شد کرایه 50 هزار تومان است و هیچ تعرفه‌ای ارائه نکرد. پس از اعتراض من، درگیری ایجاد کرد، با چنگ انداختن به صورتم سه ناحیه را مجروح کرد، فحاشی و تهدید نمود، سپس متواری شد. مدارک موجود: - صورت‌جلسه پلیس 110 - گواهی پزشکی قانونی - فیلم بلافاصله پس از حادثه (آثار جراحت، فحاشی، انکار ضرب توسط راننده) - رسید کارت به کارت - عکس لحظه برداشتن سنگ از زمین - شماره پلاک و مشخصات راننده سوالات: 1. با توجه به اینکه فیلم لحظه ضرب و جرح ندارم و راننده منکر زدن است، چگونه می‌توان جرح عمدی را اثبات کرد؟ 2. اگر در جلسه دادگاه ادعای خودزنی مطرح کند، چه پاسخ حقوقی وجود دارد و آیا می‌توان بابت این ادعای کذب مجدداً شکایت کرد؟

پاسخ ها

درود پرسشگر ارجمند اثبات جرح صرفاً منوط به فیلم نیست و گواهی پزشکی قانونی قرائن شهادت شهود و اوضاع و احوال قضایی میتواند موجب احراز بزه شود ادعای خودزنی نیز باید از سوی متهم اثبات گردد آیا شاهد حاضر در صحنه یا گزارش مأموران از وضعیت حادثه دارید؟

 

سلام با توجه به اینکه شما دلیل بر اثبات وقوع جرم از جمله شهادت شاهدین را ندارید و طرف مقابل نیز منکر هست، فلذا به نظر می‌رسد که شکایت بی‌نتیجه خواهد ماند.

۱. برای اثبات ضرب و جرح، گواهی پزشکی قانونی و گزارش ۱۱۰ به عنوان دلایل معتبر کافی است و فیلم لحظه ضرب ضروری نیست؛ دادگاه بر اساس مستندات موجود (شامل فیلم پس از حادثه و تغییر وضعیت ظاهری) به ادله رسیدگی می‌کند.

۲. در صورت طرح ادعای خودزنی، می‌توانید با استناد به آسیب‌های متعدد در نقاط مختلف صورت و گزارش پزشکی که با الگوی ضربه همخوانی ندارد، این ادعا را رد کنید. همچنین برای طرح ادعای کذب علیه شما، می‌توانید پس از اثبات، شکایت افترا یا اتهام بی‌اساس تقدیم کنید.

سوالات مرتبط

وکلای متخصص