درباره دادراه پایگاه دانش مقالات حقوقی نکات حقوقی

مشاوره حقوقی رایگان - از نظر حقوقی

شخصی با موتور در مسیری که که حدود پانصد متر حفاری شده با موتور سیکلت با موانع برخورد و واژگون شده مقصر راننده موتوره یا پیمانکار در صورتیکه روز روشن باشد ،دید کامل باشد ،سرعت موتور سوار بالا باشد علائم نصب نباشد ،با توجه به این حدوداً 250متر با بالا در مسیر حفاری حرکت کرد و توجه به کندکار و کاهش سرعت نکرده

پاسخ ها

  • درود پرسشگر ارجمند در فرض وجود تقصیر مشترک، عدم نصب علائم ایمنی از سوی پیمانکار می‌تواند موجب مسئولیت وی باشد اما بی‌احتیاطی، سرعت غیرمجاز و عدم توجه راننده نیز در تعیین تقصیر مؤثر است و تشخیص نهایی با کارشناس تصادفات است.

     

با استناد به مواد ۲۴، ۲۵ و ۲۶ قانون ایمنی راه‌ها، در صورت عدم نصب علائم هشداردهنده توسط پیمانکار، مسئولیت مدنی وی با لحاظ تقصیر اشتراکی راننده متناسب با سرعت غیرمجاز تعیین می‌شود.

با توجه به عدم نصب علائم هشداردهنده توسط پیمانکار و سرعت بالا و عدم توجه راننده موتور به موانع، هر دو (پیمانکار و راننده) به نسبت تقصیر مقصر هستند؛ اما سهم تقصیر اصلی با راننده موتور به دلیل رعایت نکردن سرعت مطمئنه و توجه نکردن به جلو است. برای اعلام نظر قطعی، به کارشناس رسمی دادگستری مراجعه و درخواست تعیین درصد تقصیر نمایید.

سوالات مرتبط

وکلای متخصص