درباره دادراه پایگاه دانش مقالات حقوقی نکات حقوقی

مشاوره حقوقی رایگان - مسدودی حساب به خاطر تامین خواسته

با سلام همسرم رفته حسابم را مسدود کرده به خاطر مهریه و هر ماه 6 میلیون نفقه هم میگیره و واریز بازنشستگی من 5 میلیون هست اون حسابم را که مسدود کرده مجبور بودم برای امرار معاش سر کار آزاد برم الان من تو شرایط اقتصادی با این گرانی چیکار کنم؟

پاسخ ها

سلام براساس قانون فقط یک چهارم حقوق قابل توقیف نه کل حساب 

داوری و اجرای احکام > قانون اجرای احکام مدنی > ‌فصل دوم - توقیف اموال (مواد 49 تا 112)

‌ماده 96 - از حقوق و مزایای کارکنان سازمان‌ها و موسسات دولتی یا وابسته به دولت و شرکتهای دولتی و شهرداری‌ها و بانک‌ها و شرکت‌ها و بنگاههای خصوصی و نظائر آن در صورتی که داری زن یا فرزند باشند ربع و الا ثلث توقیف می‌شود.

تبصره 1 - توقیف و کسر یک چهارم حقوق بازنشستگی یا وظیفه افراد موضوع این ماده جایز است مشروط بر اینکه دین مربوط به شخص بازنشسته یا وظیفه‌ بگیر باشد.

تبصره 2 (اصلاحی 1394/11/12) - حقوق و مزایای نظامیانی که در جنگ هستند و مستمری مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی توقیف نمی‌شود.

تا صدور رای قطعی اقدامی متصور نیست

اگر توان پرداخت مهریه و نفقه را با این درآمد ندارید، سریع دادخواست اعسار و تقسیط مهریه و همچنین تعدیل نفقه بدهید تا مبلغ اقساط متناسب با حقوق بازنشستگی‌تان تعیین شود.
حقوق بازنشستگی معمولاً قابل توقیف کامل نیست و می‌توانید درخواست رفع توقیف یا کاهش برداشت از حساب حقوقی را بدهید.
فیش حقوق، هزینه‌های زندگی و مدارک مالی‌تان را به اجرای احکام و دادگاه ارائه کنید تا وضعیت واقعی شما بررسی شود.

 

با درود

پرسشگر ارجمند چنان‌چه توانایی پرداخت ندارید میتوانید اعسار دهید میزان اقساط را دادگاه تعیین می‌نماید مطابق با وضعیت معیشتی محکوم علیه تعیین خواهد شد و باید تأدیه گردد 

وگرنه اگر از اجرائیات ثبت اقدام شده یک سوم یا یک چهارم بنا به مورد قابل کسر است 

 

سوالات مرتبط

وکلای متخصص