مشاوره حقوقی رایگان - شکایت از نحوه دادرسی

پرونده ای در دادگاه انقلاب بابت شکایت از کلاهبرداری داریم که افراد زیادی مانند ما شاکی هستند. متهم محکوم شده ولی حکم او از اعدام به زندان بیست ساله تبدیل و بعد چند سال هم به دلیل حسن همکاری با دادگاه ازاد شد! دادگاه در بدو امر وثیقه بسیار سنگینی از مجرم گرفته ولی علی رغم گذشت سالیان دراز مال باختگان جبران نه تنها جبران خسارت نشده اند بلکه اصلا هیچ حکمی دال بر میزان ضرر و زیان وارده بر خود دریافت نکرده اند و دریغ از یک ابلاغ طی تمامی این سالها (به بهانه فروش نرفتن اموال در حالی که اموال مرغوب بسیاری در میان وثایق موجود بود و ما نمیدانیم که چگونه واگزار شده است که الان چنین ادعایی دارند) . تحت فشار اطاله احقاق حق شاکیان بسیاری به ثمن بخس حقوق خود را واگزار نموده و کنار امدند .به هر شکل دادگاه ظاهرا با مجرم خیلی بسیار هم دردی میکند تا با مال باختگان. چه کار میتوانیم بکنیم که دادگاه ملزم به پرداخت خسارت ما به شکل منصفانه شود؟ چون شکایت به دادگاه انتظامی قضات ولو به محکومیت قاضی منجر شود متاسفانه تاثیر در پرونده ندارد .

پاسخ ها :

فاطمه  غلامی

فاطمه غلامی:

درخواست اعمال ماده ۲ نحوه اجرای محکومیت مالی و ماده ۶۹۶ قانون مجازات اسلامی را طی لایحه ای به دادگاه ارائه کنید

محمد طالبی

جناب آقای محمد طالبی:

به نظر بنده سوال دارای اشکال است چرا که اولا صلاحیت دادگاه موارد خاص خود را دارد جرم کلاهبرداری در دادگاه عمومی جزایی رسیدگی میشود نه انقلاب لیکن چنانچه دادگاه انقلاب هم رای داده باشد چون صلاحیت ذاتی دادگاه رعایت نشده لذا رای قابل نقضه و برای مطالبه ضرر و زیان بایستی دادخواست به دادگاه حقوقی داد ولی اگر دادگاه به رد مال محکوم نموده باشد بایستی به ترتیب قانونی عمل شود

 سیاوش  اسکندرزاد

جناب آقای سیاوش اسکندرزاد:

با عرض سلام
بهترین روش از نظر من این است که مستند به احکام و پرونده دادگاه انقلاب دعوای حقوقی مطالبه ضرر و زیان طرح کنید و در نهایت با بازداشت محکوم علیه تا یوم الادا به حقوق خود برسید . البته ای کاش توضیح می دادید پرونده کلاهبرداری چطور از دادگاه انقلاب سر درآورده!

احمد پرند

جناب آقای احمد پرند:

با سلام .بر اساس قانون مجازات دادگاه می بایست هنگام صدور حکم به بحث رد مال نیز اعمال نظر نماید در خصوص خسارات وارده اگر منظور خسارات دادرسی است میتوان طی دادخواستی مطالبه نمود اما اگر منظور مال یا..که کلاهبردار از شما اخذ نموده و در حکم نیامده طی لایحه به دادگاه صادر کننده حکم تقاضا نمایید مکلف به انجام هستند.