مشاوره حقوقی رایگان - مستقل شدن پسر قبل از 18سالگی

سلام، وقت بخیر. بنده یک پسر 16 ساله هستم و بسیار درس خوان که معدل پایه دهم تجربی 19 و نهم 20 است.
مشکل اصلی من با خانواده ام است و با درس نیست. ولی کلی گفتم. این که بنده خانواده ام با بنده طوری برخورد میکنن که انگار با یک دختر آفتاب و مهتاب ندیده باید باشه، برخورد میشه. حتی وقتی از خونه میخوان برن بیرون در خونه رو روی من قفل میکنن و میرن بیرون و یا نمیزارن برم بیرون و با رفیقام باشم. یا وقتی که با یک رفیق یا رفقایی قبلا ها میخواستم برم بیرون، باید اون ها میومدن تو پارک تا بشناسن یا یه عالمه راجبش تحقیق کنن. نمیزارن حتی من شاغل بشم و درآمد خودم رو داشته باشم و پدرم ماهیانه 5 میلیون حقوق داره ولی در ماه 200 تومن به من میدن. اون هم در این شرایط اقتصادی و کلا هیچ اعتمادی به من ندارن. در صورتی که من نه هیچ دودی نه هیچی کلا مصرف یا خوردن هیچی ندارم و دزدی نکردم و فقط مایه آبروشون بودم. واقعا خسته شدم. همش ذهنم شده آهنگ های غمگین و گریه های شدید در طول روز و ناراحتی و حس خودکشی. به نظرتون راهی هست که بشه مستقل بشم ازشون یا بتونم واسه خودم زندگی کنم؟

پاسخ ها :

محمدمهدی ترحمی

جناب آقای محمدمهدی ترحمی:

با سلام و احترام
مستقل شدن از خانواده نیازمند تامین بودن امور مالی و سایر ملزومات یک زندگی مستقل است که البته محیا کردن آن برای پسران شرایط راحتر از دختران میباشد. رفتارها و حساسیت افراطی مورد اشاره در والدین محترم شما واجد اشکال بوده ،لیکن یقیناً ایشان به شما علاقه دارند و خیر و صلاح شما را می‌خواهند شما نیز با چنین نگاهی با آنان برخورد کنید تا از تبعات روانی آن کاسته شود. این کار عبادتی شایسته در نزد پروردگار محسوب می‌شود. از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله) نقل شده که فرموده اند: نگاه به چهره والدین عبادت است. به خود تلقین کنید که والدینتان را دوست دارید و از تلقین منفی نسبت به آنان اجتناب نمایید.شما تنها فردى نیستید که با این مسأله در خانواده خود مواجه هستید؛ متأسفانه جوانان بسیاری از مسأله مشابه شما در خانواده خود رنج می‌برند؛ لذا آن را به عنوان یک مسأله ببینید، نه یک معضل و مشکل لاینحل؛ زیرا بسیاری از هم سن و سالان شما توانسته‌اند به مرور زمان با آن مسئله را حل نمایند ؛ لذا امیدوارم شما نیز بدون جداشدن از والدین مسئله را حل ­نمائید.