مشاوره حقوقی رایگان - اراضی ملی

باسلام

زمینی در منطقه مسگراباد تهران دارای سند منگوله دار متعلق به پدر من است که سال 52 در دفترخانه رسمی خریداری و سند قطعی صادر شده. در حال حاضر قصد فروش دارند. ولی بدلیل آنکه اراضی ملی اعلام شده این امکان وجود ندارد. از منابع طبیعی مربوطه رسما استعلام کردیم و پاسخ دادند این اراضی ملی بوده ولی توسط ما تحویل اداره راه و شهرسازی شده است.

قصد پیگیری از طریق اداره راه و شهرسازی را داریم اما قبل از آن میخواهم نحوه صحیح درخواست را بدانم. بهرجهت طبق ماده 22 قانون ثبت آیا برای سند صادر شده قانونی هیچ حمایتی اعم از زمین معوض یا خریداری توسط سازمان ذیربط وجود ندارد؟ آیا در این مرحله از اداره راه و شهرسازی پیگیری و در صورت عدم حصول نتیجه، به دیوان عدالت شکایت کنیم؟

پاسخ ها :

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

در ابتدا به اداره ثبت محل وقوع ملک مراجعه نمایید چرا که مطابق ماده 13 و 39 از آیین نامه نحوه اجرای قانون ملی شدن جنگلها و مراتع کارشناس اداره منابع طبیعی و جهاد کشاورزی نسبت به ارائه نقشه ملک اقدام نموده درخواست ابطال سند مالکیت شما به اداره ثبت اقدام کرده‌اند لذا در ابتدا مراجعه نمایید تا مشخص شود که در چه تاریخی این کار انجام شده است و آیا سند مالکیت شما باطل شده است یا خیر با توضیحاتی که شما فرموده اید ظاهراً می بایست سند مالکیت شما باطل شده باشند در ابتدا این موضوع را پیگیری نمایید و نتیجه آن را اعلام کنید که بر اساس آن نتیجه به شما راهکار مناسب داده شود