مشاوره حقوقی رایگان - تعیین حق کرد زمین کشاورزی

سلام به پدر من که کشاورز بود در سال 65 از طرف جهاد کشاورزی 5000متر زمین بایر براساس مقدار سهم آبی که از یک چاه آب اشتراکی داشت تخصیص یافت دو سال بعد فوت کرد و من روی این زمین که هنوز بایر بود کار کردم سه سال بعد از آن چاه آبی که پدرم از آن سهم داشت خشکید و چاه جدیدی با یک مجوز دیگر و به فاصله زیاد از آن چاه آن زده شد که من هزینه را پرداخت کردم و سهم آب چاه جدید بنام من است تمام هزینه های مربوط به آباد کردن این ملک را تا حالا که 34 سال از فوت پدرم گذشته من پرداخت کردم طبق اسنادی که من دارم درآمد سالانه این زمین در سال 98 پنج میلیون و 600هزار تومان بود و هزینه آن بدون احتساب حق آب سه میلیون و دویست هزار تومان بود الان بعد از 35 سال که من روی این زمین کار کرده و با هزینه خود و سهم آب خود آن را آباد کردم برادر و دو خواهرم سهم ارث خود را میخواهند بدون اینکه حاضر باشند حق کرد من را بدهند سوال یک. ایا حق کرد به من تعلق میگیرد و اگر تعلق میگیرد مقدار آن چگونه محاسبه میشود یادآوری میکنم ما 2 برادر و 2 خواهر هستیم و بنده در این 35سال چون عایدی چندانی از زمین نداشتم وجهی به ورثه ندادم و سوال دو. تکلیف هزینه آبی که من صرف آبیاری زمین کردم چه میشود قیمت هر ساعت خرید آب در این منطقه 100هزار تومان و قیمت امتیاز دائمی آب ساعتی 100میلیون تومان و ارزش زمین کشاورزی بدون آب متری بیست هزار تومان است قبلا از مساعدت شما تشکر میکنم

پاسخ ها :

محمدعلی ناصرالاسلامی

جناب آقای محمدعلی ناصرالاسلامی :

سلام
اگر وراث هم حق الارث هم منافع را مطالبه کردند هزینه های شما هم باید محاسبه گردد ولی اگر منافع این 35 سال را نمیخواهند پس شما هم بهتره که از هزینه ها بگذری و سهم الارث انها را بدهی و مالک شوی البته ب نرخ روز