درباره دادراه پایگاه دانش مقالات حقوقی نکات حقوقی

مشاوره حقوقی رایگان - درخواست خلع ید

سلام، پدر ما چند سال پیش به رحمت خدا رفتند، آن زمان چون پدربزرگ ما زنده بود یک ششم اموال پدرم به او رسید. چند سال پیش پدربزرگم نیز فوت کرد و سهم او از اموال پدرم که فقط یک خانه است به فرزندانش رسید، مدتی بعد از او یکی دیگر از فرزندانش هم فوت کرد و این سهم دوباره بین وراث او تقسیم شد. حالا کل وراث پدربزرگ برعلیه ما تقاضای خلع ید کرده اند، این در حالی است که سند خانه ما توسط مادرم برای مهریه اش که البته مبلغ کمی هم نیست و بخشی از سهم خانه را شامل می شود، بازداشت شده است. از طرف دیگر هیچ یک از ما خانه دیگری نداریم. می خواستم ببینم که آیا ما می توانیم به استناد مستثنیات دین و با توجه به اینکه هنوز مهریه مادرم پرداخت نشده است، مانع از گرفتن حکم خلع ید توسط آنها شویم. پیشاپیش از سایت دادراه و همه وکلای محترمی که دلسوزانه پاسخ سوال بنده را می دهند تشکر می کنم.

پاسخ ها

باسلام بله به دادگاه خلع ید اعلام کنید که مهریه اقدام شده است
سلام خلع ید به معنای تقسیم ماترک نیست بلکه مادر بعد از خلع ید هم می‌تواند سهم خود را برداشت نماید و خلع ید مانع نمی‌باشد فلذا در یک ملک مشاعی، احدی از شرکاء طبق قانون حق دارند که خلع ید نمایند تا ملک خالی از سکنه شود لیکن این امر مانع نمی‌شود که طلبکاران از جمله مادر در باب مهریه که جزء دیون ممتازه است نتواند مهریه خود را تمام و کمال دریافت نماید.
سلام‌ اصولا حکم خلع ید صادر خواهد شد مادر شما می تواند از بابت مهریه خانه را توقیف و سند مالکیت را به اسم خود انتقال بدهد و

سوالات مرتبط

وکلای متخصص