مشاوره حقوقی رایگان - فروش ماترک با استشهاد نامه

عرض سلام و ادب. پدری در زمان حیات یک باب منزل مسکونی به فرزند خود واگذار میکند و وی به مدت 30 سال در آن خانه زندگی میکند. همچنین وکالتی از طرف پدر به فرزند داده میشود تا سند منزل مذکور را به خود منتقل کند، لیکن در طول مدت حیات پدر این اتفاق رخ نمیدهد و در زمان فوت همچنان سند منزل به نام وی (پدر) بوده است. پس از فوت یکی از وراث درخواست سهم خود از منزل مذکور را به عنوان ماترک پدر مینماید اما باقی فرزندان ادعایی در خصوص منزل مذکور ندارند. بنابراین فرزندی که منزل به وی واگذار گردیده بوده است، با ارائه استشهادنامه به اداره ثبت مبنی بر رضایت پدر و همچنین سکونت طولانی مدت در منزل، سند جدید به نام خود دریافت میکند، در حالی که سند قبلی به نام پدر هنوز موجود است و باطل نگردیده. پس از انتقال سند، ملک نیز فروخته میشود. حال یکی از وراث که مدعی سهم بوده است، درخواست دریافت حق خود از منزل را دارد. از آنجا که وکالت داده شده به فرزند پس از مرگ پدر فاقد اعتبار میباشد و سکونت در منزل سبب مالکیت نمیشود، آیا طبق قانون سهمی به ورثه مدعی تعلق میگیرد؟
لازم به ذکر است طبق رای دادگاه بدوی و تجدیدنظر، با استناد به شهادت باقی فرزندان و وکالت موصوف، حقی برای ورثه معترض قائل گردیده نشده است. تمام جزئیات پرونده مطابق آنچه که شرح داده شد میباشد و مستندات دیگری موجود نیست. آیا اگر رای دادگاه برخلاف قانون باشد، با توجه به قطعی شدن رای، امکان پیگیری از طریق دیوان عالی و یا شکایت از قاضی وجود دارد؟

پاسخ ها :

ادعای سهم الارث وکالت بعد از فوت فروش ماترک با استشهادنامه انتقال سند ملک استشهادنامه ارث وکالت پس از فوت سند