مشاوره حقوقی رایگان - ضرب و جرح

باسلام
رفیقم با یه پسری درگیری لفظی پیدا کرد، پسره هم با مشت زد تو صورت رفیقم، گویا از دوجا فکش تَرَک خورده! ولی تو تلکم اینا مشکلی نداره!
بعد از اون ضربه دو طرف رو کامل جدا کردند و دعوا تمام شد.
دوتا سوال داشتم:
1- آیا اینجا جرم جنبه عمومی پیدا می کند؟ یا به نوعی فرد ضارب به حبس ممکن است محکوم شود؟ یا فقط دیه بریده میشه براش؟
(چاقو یا اسلحه ای هم درمیان نبود)

2- اگر بعد از صدور حکم، شاکی رضایت بدهد، باز هم فرد مجازات می شود؟

باتشکر

پاسخ ها :

بتول نيكخواه

سرکار خانم بتول نيكخواه:

سلام نحوه دعوا بسیار مهم در در داشتن یا نداشتن جنبه عمومی است
اگر قاضی تشخیص دهد ک افعال موجبات رعب و وحشت را در ان محلخ ایجاد کرده و مواردی از این دست ممکن است از نظر جنبه عمومی هم حکم صادر کند که رضایت مانع از صدور مجازات نیست ولی اگر جنبه عمومی تداشته باشد با رضایت پرونده مختومه میشود