مشاوره حقوقی رایگان - ندادن نامه عدم نیاز توسط کارفرما برای بیمه بیکاری

بنده از سال 98 به مدت 5 سال به صورت قرارداد یک ساله که هرساله تمدید میشد در مرکز بهداشت مشغول به کار بوده ام. سال 1403 قراداد من تمدید نشد و من بیکار شدم. تقاضای خود را در سایت اداره کار برای تعلق گرفتن بیمه بیکاری ثبت نمودم که گزینه آپلود نامه عدم نیاز کارفرما جزء موارد ضروری است که متاسفانه کارفرمای من چنین نامه ای به بنده ارائه نمیدهد ولی اداره کار میخواهد.
تکلیف چیست و بایست چیکار کنم که بیمه به بنده تعلق بگیرد؟
متشکر

پاسخ ها :

ندا کیانی

سرکار خانم ندا کیانی :

با سلام
در سال 1401 هیات عمومی دیوان عدالت اداری اعلام کردند که کارگرانی که بدون خواست خود و به اجبار از سازمان بیرون آمده‌اند را برای دریافت بیمه بیکاری از ارائه نامه عدم نیاز معاف کرده‌اند.
حالا نحوه دریافت بیمه بیکاری بدون نامه عدم نیاز چندتا شرط دارد که عبارت اند از: اولا متقاضی باید حداقل 6 ماه سابقه پرداخت بیمه قبل از بیکار شدن را داشته باشد. ثانیا متقاضی موظف است تا حداکثر سی روز از تاریخ بیکاری با اعلام بیکاری به واحدهای کار و امور اجتماعی آمادگی خود را برای اشتغال به کار مشابه آن اطلاع دهد. حالا اگر این شرایط را هم نداشتید شما میتوانید به صورت قانونی از کارفرماتون شکایت بفرمایید.