مشاوره حقوقی رایگان - دعوی تقابل نفقه

باسلام و احترام
دادخواست نفقه جاریه از طرف وکیل زوجه ثبت شده و موکول به وقت رسیدگی شده است. نظر به این که دادگاه در شهری دیگری که نباید مطرح شده است و ارائه دلایل و مدارکی به درخواست رد صلاحیت دادگاه برای روز جلسه رسیدگی دادگاه نفقه در نظر گرفته شده است و از طرفی با توجه به این که زوجه یک سالی است که منزل را ترک بدون عذرموجه یا حکم قانونی به جهت طلاق(بدون ارائه دلیل) ترک کرده است، آیا براساس روال قانونی و کاری به غیر از ارسال اظهارنامه ای مبنی بر دعوت زوجه پیش از جلسه، آیا میتوان درخود روز تشکیل جلسه رسیدگی به دادخواست نفقه جاریه درصورت عدم پذیرش قاضی به رد صلاحیت دادگاه بنا به دلایل ارایه شده به جهت دفاعیه درخواست تقابل به تمکین و یا مستقیما نشوز زوجه را با دلایلی از قاضی درخواست کرد؟
آیا به طور کلی با توجه به مدارکی که از تاریخ و مدت عدم تمکین زوجه موجود می باشد آیا میتوان دادخواست نشوز را بجای تمکین درخواست کرد و یا تنها دادخواست عدم تمکین پیش نیاز دادخواست نشوز می باشد؟
متشکرم.

پاسخ ها :

سکینه چهره خند

سرکار خانم سکینه چهره خند :

سلام و عرض ادب
دادگاه صالح، دادگاه شهر محل اقامت فعلی زوجه است و نشوز زن پس از صدور حکم الزام به تمکین و نتیجتاً استنکاف زوجه از تمکین در مرحله اجرای حکم اثبات میشود لذا صرفاً میتوانید متقابلاً دعوی الزام به تمکین اقامه نموده و دلایل و مستندات ترک منزل مشترک توسط زوجه را ارائه نمایید.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
دادگاه صلاحیت دارد و قرار عدم صلاحیت صادر نخواهد شد
شما می توانید دادخواست متقابل الزام به تمکین اقامه نمایید
و