مشاوره حقوقی رایگان - انتقال سند خودرو

سلام مسئلم یکم پیچیدس نیاز به کمک دارم. همسایه ما دلال خودرو هس و برای من 3 سال قبل یه پراید پیدا کرد. ایشون بدون نوشتن قولنامه ماشین رو بمن تحویل داد و قول داد در اسرع وقت صاحب قبلی برای تعویض پلاک و سند اقدام کنه . من هم از روی ندونسن شرایط معامله همه چیزو پذیرفتم و پول رو کامل بهش دادم‌. ایشون دوروز قبلش ماشین رو خودش خریده بوده با یه قولنامه دستی اما خودشو فقط واسطه بین من و فروشنده عنوان کرد . فروشنده امد و تعویض پلاک کرد اما برا سند گف باید برم شهر دور و انتقال بدم بخودم بعد به شما و فعلا امکانش نیس تا خبرت کنم و اینا رو به همسایتونم گفتم و گفتمش اگر هر زمان نخاست به قیمت همین سال بردارم ماشینو ازش . ازونجا که پلیس 10 بمن گفت اختیاری شده و اصل برگ سبزه که الان بنامته بنده هم پیگیر نشدم تا الان . اینجا بگم که دلال های زیادی خریدن فروختن ماشینمو اما سه بار تعویض پلاک شده و من نفر سومم و نفر اولم که برگ کمپانی بنامشه. نفر دومم که همینه که ماشین داده همسایمون . قضیه رو پی بردم که همسایمون الان برم سراغش کاری بهم نمیکنه چن چیزی ازش ندارم رفتم سراغ نفر قبل که تعویض پلاک کرد بهم و همچنین نفر اول هم پیدا کردم پیام دادم که مدارک نفر دوم میفرسیم شما وکالتی بدین . اولی شاکیه که ماشینو فروختم اما پلاکم هنو دس شماس و میگه شکایت میکنه . نفر دومم میگه با وکالت تعویض پلاک کردم . استعلامم گرفتیم فک پلاک شده و همه چی درسته ! بعدشم که بمن تعویض پلاک کرد . نفر دوم حاضر به همکاری با منه و تاییدیم داد که بفرسم به اولی ک هپلاکش فک شده . فرسادم و اولی میگه غیرقانونی و رو پلاک شمام شکایت میکنم . حتی دومی حاضر شد اگر اولی موافقت نکرد شکایت کنم من به الزام به سند و اگرم قولنامه لازم شد مجددا بین خودم و خودش بنویسه (ینی ماشینو بمن فروخته ن همسایه) . امروز اولیه جواب پیام داد و شماره برادرشو گذاشته که ماشین ازینه بهش بگو ! در صورتیکه نهایتا داداششم قولنامه ای خریده باشه . گیر ما سر خودشه برا سند زدن چن هر چند واسطه های زیادی بودن تو خرید فروش این خودرو اما کلا دو بار تعویض پلاک شده و سند هم نخورده هیچ وقت. لطفا راهنماییم کنید دقیقا چکاری انجام بدم ؟ شکایت کنم و نیاز به قولنامه هس؟ اگر بنویسم با نفر دوم مشکلی نیس؟ ایا میتونسه بیخبر و غیر قانونی بین اول و دوم تعویض پلاک شده باشه ؟ ایا نفر اول میتونه توقیف کنه ماشینو (فقط برگ کمپانی بنامشه) ؟ ایا نفر دوم که در ظاهر میخاد کمک کنه نیتی داره که ماشینو به قیمت ارزون طبق شرطی که با همسایه کرده برداره از من؟ ایشون در اصل میگه منم از واسطه خریدم و مستقیم از اولی نخریدم و تمایل داره من شکایت کنم و میگه چهار روز بعد که وکالت بدستم رسید تعویض پلاک کردم و خب تو سیستمم که هس اما ایا میشه با یه وکالت جعلی ؟ خواهش میکنم راهنمایی کنید ممنونم .

پاسخ ها :

پرسشگر :

سلام مجدد . من به برادر صاحب اصلی زنگ زدم . ماشین وکالتی خرید فروش شده و ایشونم وکالت فروش دادن به نفر بعدی و قرار شد برن محضر و مشخصات ادرس اون شخص بعدی رو گیر بیارن بهم بدن . امکانش هس با توجه به اینکه پلاک شخص اول روش بوده و برگ کمپانیم از اولیه برادرش وکالت فروش داده باشه به بعدی؟ و گفت که من از لحاظ قانونی نمیتونم وکالت بدم به شما چن قبلا دادم ‌. سوال اصلیم اینه ایا کسی که الان وکالت دسشه میتونه ماشین رو توقیف بزنه به هر دلیلی؟

ایرج بهشتی نژاد

ایرج بهشتی نژاد :

سلام مشکل شما قدری پیچیده است شما برای اینکه تکلیف مشخص گردد یک دادخواست الزام به انتقال سند بنام همه مالکین قبلی و ان کسی که سند کمپانی بنامش است به شورای حل اختلاف بدهید تا قضیه با حکم شورا حل گردد