مشاوره حقوقی رایگان - دستور فروش ملک مسکونی در مزایده با توجه که منافع 3 دانگ ملک متعلق به شخص دیگری، غیر از مالکین عین هست

سلام.
مادر من دو سال پیش 3 دانگ مشاع از خانه مسکونی اش که ساکن در آن میباشد را با حفظ حق مالکیت منافع مادام العمر به چهار فرزندش با انتقال سند صلح کرد،
پنج سال قبل نیز 1 دانگ مشاع منزل را وقت ازدواج به نام همسرم، انتقال سند قطعی مالکیت و منافع داده بود،
دو دانگ نیز به نام خودش هست..
حال همسرم دستور فروش منزل را از اجرای احکام گرفته، سوال من این است که:
منافع 3 دانگ مادرم در مزایده فروش، حفظ میشود، یا نه؟ خریدار با شرط حفظ منافع 3 دانگ متعلق به مادر باید وارد مزایده بشود؟
یا اینکه مادرم بعد فروش خانه در مزایده، باید منافع خود را از فرزندانش طلب کند؟
روال قانونی دادگاه در این موارد به چه صورت میباشد؟
قاضی میتونه دستور فروش منافع مادرم را هم صادر کنه؟ در این صورت آیا قیمت منافع مادام العمر سکونت خانه قابل محاسبه کارشناسی هست؟
ممنون اگر خیلی دقیق به سوالم پاسخ دهید.

پاسخ ها :

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

بعد از فروش سهم شرکاء پرداخت می شود
امین احمدی وکیل پایه یک دادگستری اهواز

پرسشگر :

با سلام،شما سوال را صحیح مطالعه نفرمودیید!!!
سوال در مورد منافع مادر(حق سکونت مادام الحیات) بود،که حفظ میشود یا نه...
درخواستم پاسخ دقیق رود، سپاسگزارم

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام چون مالکیت مشاع می باشد مالکین دیگرازجمله مادرگرامی می توانند بعنوان اعتراض درخواستی رابه قاضی اجرا احکام تقدیم وعدم تمایل خود مبنی برعدم فروش سهم مشاع خودرااعلام کنندو اجرا برای مزایده حق فروش سهم آنان رانداره بلکه سهم خانم وسهم شمارابابت مهریه می تواند مزایده بگذاردوخریدارمالک مشاعی مقداردانگی که درمزایده برنده شد میباشد.لذامادرمحترم مالک 2دانگ عین ومالک 5دانگ منافع آن می باشد.