با سلام
به نظر بنده دادگاه نباید ادعای هبه را بپذیرد.
ممکن است هبه در حال حاضر تنظیم شده و با تبانی آنها تاریخ قبل از قرارداد شما را زده اند که اگر شما در جلسه دادگاه نسبت به هبه نامه اظهار تردید کنید و اعلام کنید که هبه نامه با تبانی زوجین تنظیم شده در این صورت موضوع به کارشناسی ارجاع می شود و از طریق کارشناسی موضوع قابل تشخیص است.
از طرفی اگر ثابت شود هبه قبل از معامله شما تنظیم شد باز نمی تواند مدعی حقی باشد به جهت اینکه در هبه قبض شرط صحت قرارداد است و چون در زمان فروش ملک در تصرف زوج بوده زوجه نمی تواند مدعی شود که ملک در تصرفش بوده است.
از طرفی ممکن است آنها به صورت صوری این قرارداد هبه را تنظیم کرده باشند تا در آینده از آن استفاده کنند.
اگر آنها تبانی نکرده بودند چرا زوجه همان زمان دادخواست نداده و بعد از دو سال دادخواست داده است.
به هر حال اگر به هر دلیلی ثابت شود که هبه بوده و دادگاه حکم به ابطال سند صادر کند در این صورت شما می توانید دادخواست اعلام بطلان معامله و استرداد ثمن و مطالبه غرامت طبق نظر کارشناس بدهید و قیمت کارشناسی ملک را پس بگیرید.