مشاوره حقوقی رایگان - حیاط مشاعی

با سلام
مالک اپارتمانی 4 طبقه هستم.
اپارتمان داری حیاط که در سند مشاعی ثبت شده هست. فقط طبقه زیرزمین راه به حیاط دارن و بقیه طبقات دسترسی به حیاط ندارن.
1. ایا ساکنین زیرزمین میتونن از حیاط به عنوان پارکینک خودرو استفاده کنند؟ ایا امکان ممانعت و شکایت وجود داره؟
2. ایا امکان دریافت مجوز و ساخت راه پله از تراس به حیاط از طبقه اول (که به صورت نیم طبقه) هست وجود داره؟
3. ایا طبقه زیرزمین بدون کسب رضایت میتونن سایه بان نصب کنند در حیاط؟ و پس از نصب امکان شکایت وجود داره؟
4. عنوان شکایت چی باید باشه و شکایت باید از نوع حقوقی باشد یا کیفری؟
پیشاپیش از پاسخ و وقتی که میگذارید سپاسگذارم

پاسخ ها :

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
ساکنین زیرزمین حق چنین عملی را ندارند. با کسب مجوز می‌توانید اقدام به ساخت راه پله کنید. جواب سوال سوم نیز منفی است. النهایه توصیه ابتدایی بر دوستانه حل کردن موضوع است. در وهله بعد، اظهارنامه ارسال کنید و در نهایت دادخواست رفع تصرف را به ثبت برسانید.