مشاوره حقوقی رایگان - ابطال مبایعه نامه انتقال ملک غیر منقول به سبب اکراه

با سلام و عرض وقت بخیر

بنده مادر دو فرزند هستم و چندیست به سبب اختلاف های مختلف در حال متارکه از همسرم هستم و دادخواست طلاق به دلیل عسر و حرج حاصل از ضرب و توهین و افترا را تقدیم دادگاه کرده که در حال پیگیری پرونده در روند دادرسی است

لذا سال پیش همسرم با یک برگ مبایعه نامه از پیش تنظیم شده در دفتر املاک دوستش که آدرس آن ( در یک شهرستان دیگر با فاصله زیاد از محل سکونت ) بوده به خانه آمده و با دعوا و تهدید و فحاشی و زور بنده را مجاب به امضا مبایعه نامه ای کردند که در توضیحات ذیل متن مبایعه نامه نوشته شده بود (( ملک مذکور را که به نام بنده است را به فرزند پسرمان که 11 سال دارد انتقال داده ام و تا رسیدن به سن قانونی فرزندمان تمام اختیارات نقل و انتقال با قیم او یعنی پدرش خواهد بود ))

حال پس از یک سال از من و سازنده و مالک قبل شکایت به عمل آورده تا به صورت مجلس تفکیکی ، پایان کار ، و سند رسمی ملزم گردیم
حتی اثر انگشت من و فرزندم به دلیل نبود استامپ با خودکار رنگ دار شد که باعث شده اثر انگشت هر دو به حالت مخدوش مانند در مبایعه نامه ظاهر شود ، همچنین به سبب عجله ای که داشته تا سر و صدا باعث اطلاع همسایه ها نشود امضای بنده در قسمت خریدار است به جای فروشنده

همچنین ثمنی در بیع ذکر نشده و ایشان ادعا دارند که بنده به طور توافقی ملک را به فرزندم انتقال داده ام ، من یک ماه بعد از این اتفاق هم به تمام افراد امضا کننده به عنوان شاهد و همسرم اظهار نامه فرستاده ام که مبایعه نامه را باطل کند

حال سوال

1- بنده از طریق دادخواست انتقال ملک به سبب اکراه میتوانم مبایعه نامه ایشان را ابطال کنم؟

2- در صورت عدم موفقیت در ابطال مبایعه نامه به سبب اکراه میتوانم پس از انتقال ملک و سند به نام ایشان به سبب مطالبه مهریه این ملک را توقیف و به عنوان تادیه مهریه از اموال زوج ،ملک مورد نظر را استرداد کنم ؟

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سلام .اظهارنظر دقیق مستلزم گفتگو طرفینی ورویت اسناد است می توانید از طریق سایت تماس بگیرید تا راهنمایی شوید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
موضوع باید تخصصا مورد بررسی قرار گیرد