مشاوره حقوقی رایگان - عقد بیع یا هبه

سلام‌
قبل از مرگ مادرم 93 ساله داشت یک زمین را بنام دوتا دخترش سند خورده و قولنامه ای هم ننوشته اند پنهان دیگر فرزندان و هیچ پولی را هم‌ به مادرم داده نشده اکنون‌ از کجا باید متوجه بشم که این زمین هبه شده یا بابتش باید پول میدادند

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
اگر مبلغی رد و بدل نشده ظاهر در هبه است
هرچند نیت و قصدطرفین ملاک است
به هر تقدیر
هر مدعی یا شاکی می‌بایست بتواند ادعای خویش را اثبات نماید صرف ادعا مثبت مدعا نخواهد بود و اصل بر برائت است

الناس مسلطون علی اموالهم هرکس می‌تواند اموال خویش را تحت هر عنوان منتقل نماید آنچه منتقل شده جزء ماترک نمی‌باشد تا قابل تقسیم باشد..... مگر وصیت نسبت به کل اموال باشد تا یک سوم نافذ است و بیش از آن منوط به رضایت سایر وراث است

موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و باید تخصصا مورد بررسی قرار گیرد و....