مشاوره حقوقی رایگان - عدم ثبت طلاق در شناسنامه

سلام خسته نباشیدمن دوساله ک باوکالت طلاق ،طلاق خلعی گرفتم وبدون زوج ثبتش کردم تاالان همسرسابقم اسمم رودرشناسنامش خط نزده وطلاق روثبت نکرد ایاجرمه؟چطوربایدالزامش کنم که بره ثبت کنه بایددادخواست بدم؟

پاسخ ها :

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
طبق قانون ثبت نکردن نکاح و طلاق جرم است و مجازات در پی خواهد داشت.

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

باسلام و احترام ،،،،

طبق ماده 20 قانون که در زمینه حمایت از خانواده ها تبیین شده، موارد قانونی چون ثبت و فسخ نکاح دائم، طلاق و رجوع به آن، بطلان نکاح و طلاق و غیره نیازمند ثبت بوده و این کار الزامی و قطعی می باشد.

پس هر کدام از زوجین یا هر دوی آن ها که در خارج از کشور اقامت دارند و می خواهند مسئله طلاق آن ها به صورت رسمی و قانونی ثبت شود، جهت ثبت آن لازم است به کنسولگری ایران واقع در کشوری که در آن اقامت دارند مراجعه نمایند و با ارائه مدارک لازم جهت ثبت قانونی طلاق خود اقدام نمایند.

بر همین اساس قانونگذار از شرط ثبت طلاق در دفاتر رسمی و در مدارک شخصی زوجین مانند شناسنامه استفاده کرده تا از وقوع این مسائل و مشکلات جلوگیری شود و برای این کار به یک سری مدارک شخصی یا ثبتی نیاز است که باید توسط زوجین به دفاتر رسمی ارجاع داده شوند تا فرآیند ثبت طلاق به طور رسمی و قانونی انجام شود.

بر همین اساس طبق ماده 49 از فصل هفتم مقررات کیفری که در رابطه با ثبت وقایع مهم زندگی زناشویی بوده، هرگاه مردی طی یک بازه زمانی مشخص مثلا" یک ماه جهت ثبت ازدواج دائم، فسخ ازدواج، طلاق و غیره به دفاتر رسمی ثبت این احکام مراجعه نکند، از نظر قانونی مجرم محسوب شده و علاوه بر ثبت الزامی آن، به مجازات های نقدی و غیر نقدی دیگری از جمله حبس محکوم خواهد شد.