مشاوره حقوقی رایگان - قیم موقت برای مهریه

من در تهران با پسرم و همسرم که تک پسر خونوادش هست در خونه پدری همسرم 15 سال زندگی میکردیم که همسرم 6/9/140 فوت کرد و پدر همسرم هم سال 91 فوت شده .و خونواده همسرم هر روز دعوا کاری میکنن با من که باید بری هیچ حقوقی و حقی برادرمون نداره که تو بخوای بگیری .من هم می‌خوام مهریه رو اجرا بزارم و دفتر خونه ازدواجمون تو شهر دیگه ای هست و گفته باید برای گرفتن مهریه قیم موقت ازتو خونوادت انتخاب کنی خودت نمیتونی قیم پسرت باشی و مهریت رو بگیری باید برادرت رو قیم موقت پسرت کنی برادرم نظامی هست و در مشهد زندگی می‌کنه اگر مدارک شناسایشون رو برابر با اصل کنه و برای من پست کنه من میتونم از طرف برادرم کارهای اداری قیم موقت رو انجام بدم یا خیر ؟؟؟ و اینکه من با خونواده همسرم تو یک خونه زندگی میکنم میتونم مهریه رو بگیرم چون از مادر همسرم از طرف پدرشون بهشون ملک و املاک زیادی رسیده ولی به اسموشون نیست می‌خوان بفروشن و چون می‌دونن اگر من مهریم رو بزارم اجرا دولت متوجه میشه به غیر از این خونه ای توش زندگی میکنیم با مادر همسرم ملک املاک دیگری هم داره ملک املاک رو نمیفروشه .آیا میشه من مهریه بتونم بگیرم و حق ارث همسرم رو بگیرم یا خیر ؟؟؟

پاسخ ها :

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
اگر پدر همسرتان زودتر از همسرتان به رحمت خدا رفته باشد همسرتان از ایشان ارث می برد و شما و پسرتان بعد از فوت همسرتان از سهم الارث همسرتان ارث می برید که می توانید بدوا مهریه که طلب ممتاز است و سپس این سهم الارث را مطالبه کنید و درخواست گواهی حصر وراثت نمایید ،
برای اقدامات لازم در خصوص قیمومت برادرتان علاوه بر ارسال مدارک باید به شما وکالت مدنی در این خصوص اعطا نمایند