مشاوره حقوقی رایگان - صدور قرار موقوفی تعقیب " بدون وجود سابقه رسیدگی قبلی !!!

سلام
سال 90 بخاطر اقدامات شرکاء خود شکایت خیانت در امانت بر اساس بند 3 ماده 258 در دادسرا مطرح کردم "
در نهایت دادسرا برای مدیر عامل جلب به دادرسی صادر کرد و برای رئیس هیات مدیره قرار منع تعقیب " البته قرار منع تعقیب به اینجانب و وکیلم ابلاغ نشد !!!
با ارسال پرونده به دادگاه من با ابطال تمبر دادخواست ضرر و زیان ناشی از جرم تقدیم دادگاه کردم.
پرونده به کارشناس 3 و سپس به هیات 5 ارجاع شد بعد از مدتی نظریه کارشناس به دادگاه تحویل داده شد و دادگاه اولین دادنامه را صادر کرد.
دادگاه متهم محکوم به 6 ماه حبس و مجددا حبس تبدیل به جزای نقدی کرد !! اما نسبت به ضررزیان ناشی از جرم اظهار نظری نکرد .
برای همین به دادنامه صادره اعتراض زدیم " و خواستار اعمال حداقل مجازات که یکسال بود و اظهار نظر نسبت به ضرزیان ناشی از جرم شدیم .
دادگاه تجدید نظر با اعتراض ما موافقت کرد و پرونده را برای مشخص شدن رقم ضررزیان ناشی از جرم به دادگاه بدوی ازجاع داد .
دادگاه بدوی با ارجاع پرونده به هیات 5 نفره نظریه تکمیلی خواست و آنها هم جواب دادن و پرونده به دادگاه تجدید نظر اعاده شد .
دادگاه تجدید نظر متهم با اعمال حداقل مجازات مندرج در ماده 258 یکسال حبس محکوم کرد و نسبت به مبلغ ضررزیان ناشی از جرم بر اساس نظریه کارشناسی حکم صادر کرد.
و مدتی بعد هم حکم اجرا شد .
موضوع سوال از اینجا آغاز میشود .
" در جریان رسیدگی به پرونده متوجه شدم شرکاء بخاطر در اختیار داشتن اکثریت سهام و هم عددی با استناد به ماده 199 قانون تجارت شرکت منحل کردند " و مدیر تصفیه هم انتخاب کردند " در طول رسیدگی به شکایت با استتاد به ماده 258 قانون تجارت " مدیر تصفیه با تبانی دیگر اعضاء تخلفات بی شماری را مرتکب شدند " مدیر تصفیه اصلا به هیچ یک از وظایف قانونیش عمل نکرد " اینجانب با قطعی شدن حکم در سال 94 نسبت به اقدامات مدیر تصفیه و تخلفات ماده 213 قانون تجارت شکایتی مطرح کردم " همانطور که مستحضر هستید پس از انتخاب مدیر تصفیه طبق قانون مدیران قبلی فاقد سمت میشوند " در همان دورانی که پرونده بر اساس ماده 258 در حال رسیدگی و قبل صدور حکم قطعی " مجرم که دیگر سمتی نداشت با تنظیم درخواستی و ارسال آن نه سازمان صنایع توانسته بود کاملا غیر قانونی جواز کارخانه از نام شرکت بنام خودش انتقال بدهد !!! ما در زمان شکایت و نوشتن شکوایه به این مورد اشاره کردیم " در نهایت پرونده به کارشناس ارجاع شد و کارشناس اظهار نظر کرد " بعد از گذشت 3 سال از طرح دعوی !!! دادیار با استناد به تفسیر مضیق و این استدلال که با قبول اداره صنایع با انتقال جواز سببیت قطع شده قرار منع تعقیب صادر کرد !!! دادیار با بی توجهی سبب و مسبب را رها کرد !!! دادیار محتر اظهار نظر گفت با قبول انتقال جواز سببیت مستقیم قطع شده و بعد اموال برده شده !!!! گویا در این پرونده همه چیز مهم بود غیر از بردن مال دیگران با ترفند ؟؟؟؟؟
ما به قرار اعتراض زدیم و دادگاه محترم بدون نقض قرار " پرونده را برای تکمیل تحقیقات نسبت به اموال و اظهار نظر به بخشی که دادیار هیچ اظهار نظری نکرده بود به دادیاری ارجاع داد.
حدودا 5 ماه بعد مجددا دادیار با صدور یک قرار منع تعقیب و یک قرار موقوفی دوباره پرونده را به دادگاه اعاده داد !!!!
دست آخر هم دادگاه با تبدیل قرار منع تعقیب به قرار موقوفی تعقیب و یک قرار موقوفی تعقیب دیگر پرونده را بست !!!!
استدلال دادگاه این بود که در دادگاه تجدید نظر به این شکایت رسیدگی شده !!!!
حال اینکه شکایت قبلی مربوط به زمانی که شرکت فعال بوده مدیر عامل داشت رییس هیات مدیره داشت و بر اساس ماده 258 مطرح شد " اما شکایت که دادگاه قرار موقوفی تعقیب صادر کرد مربوط به زمانی که دیگر مدیر عاملی نبود " هیات مدیره ای نبود " فقط مدیر تصفیه بود و ماده 269 !!!
دیگر اینکه تخلفات ماده 258 که مجرم اقدام به ارتکاب نمود مربوط به سال 90 میشود ؟؟؟ اما با اعلام ختم تصفیه و بدون لحاظ حقوق سهامداران در سال 93 عملا جرم ماده 213 سال 93 واقع شده !!! "
ایا قبل وقوع جرم امکان رسیدگی وجود داشته " اگر دادگاه تجدید نظر رسیدگی کرده پس چرا حکم به ابطال انتقال ها مندرج در ماده 269 صادر نکرده ؟؟
آیا چون مجازات ماده 269 و ماده 258 برابر دلیلی بحساب میشود که دادگاه بگوید به تمام جرمها رسیدگی شده ؟؟؟؟
همانطور که گفتم من در طول رسیدگی از انحلال شرکت مطلع شدم " آیا دادگاه تجدید نظر میتوانسته به جرمی رسیدگی کند که در دادسرا و دادگاه به آن رسیدگی نشده ؟
یکی از دلائل صدور قرار موقوفی تعقیب رسیدگی به جرم و صدور حکم قطعی " حال اینکه همانطور که در ابتدا گفتم قرار منع تعقیب رئیس هیات مدیره که مدیر تصفیه هم انتخاب شده بود " اصلا به ما ابلاغ نشد و در هیچ دادنامه ای هم نامی از نامبرده نیست .
آیا با این شرایط امکان صدور قرار موقوفی تعقیب برای کسی که هیچ رای بنامش صادر نشده وجود دارد.
ممنون میشوم راهنمایم کنید و بفرمایید الان با این شرایط چه کاری باید کرد.

پاسخ ها :

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام
سوال شما خیلی مفصل است حضورا جهت مشاوره به احدی از وکلا مراجعه کنید