مشاوره حقوقی رایگان - کلاهبرداری

سلام. درسال87یکی ازهمکاران باادعای اینکه درعسلویه زمین 8 هکتاری داردوبرای به فروش رساندن آن وتشریفات اداری نیاز به پول داردسند خانه بنده را گرفت که بوسیلۀ آن وام بگیردومتعهدشده بود که درمدت چهارماه زمینش رابفروشد و وام را تسویه وسند خانه ام رابه من برگرداند.اما چهارماه گذشت وچهارسال گذشت وخبری از فروش زمین وبرگرداندن سند خانه ام نشد.البته بعدها فهمیدم که دوستان دیگری هم بودند که این آقا همین رفتاررا باآنهاکرده است.در سال 91 به اتفاق کسانی که این اتفاق برایشان افتاده بود به دادسرا به جرم کلاهبرداری شکایت کردیم(تعدادیازده نفر شاکی میشدیم). که پرونده ما دست بازپرسی افتاد.درهمان اول بازپرس گفت که کلاهبرداری اتفاق افتاده است ولی بعد از دوماه نظرش عوض شد وکلا پرونده را منع تعقیب زد. ما اعتراض کردیم ومعاونت دادستانی اعتراض ماراقبول کرد وپرونده رابرای بررسی مجدد به بازپرسی برگرداند.بازپرس میگفت من ازرایم برنمیگردم رای من همان است که اعلام کردم.وپرونده را به کارشناسی یک نفره و بعد به سه نفره فرستاد.درکارشناسی یک نفره وسه نفره معلوم شد که اصلا زمین وجود نداشته. وباتوجه به مدارکی که داشتم وبقیه هم داشتند کارشناسیها اعلام کردند که خانه من به خاطر این ازدستم رفته که متهم ادعا کرده درعسلویه دارای زمین بوده و به خاطر همین ازسند خانه من استفاده کرده ووام گرفته وبعدبه تعهد خودش برای آزاد کردن سند خانه من عمل نکرده و خانه ام را از من گرفتند. ولی آقای بازپرس بی اعتنا به گزارش کارشناس یک نفره وسه نفره بعداز سه سال دواندن ما، من را به همراه چهار نفر دیگرمنع تعقیب میزند و برای متهم تحصیل مال ازراه نامشروع وربا میزند.
سوال من اینجاست قراردادی که من باشخص متهم میبندم جهت به فروش رساندن زمین 8هکتاری زمین عسلویه بوده. وقتی زمینی وجود نداشته وندارد این قراداد فریبکاری نیست؟ درسته که من میتوانم بروم حقوقی شکایت کنم ولی میخواهم بدانم وقتی کسی با فریبکاری می آید وزمینی را که وجود ندارد میگوید زمین دارم ومن ودیگران را بدبخت میکند این اسمش کلاهبرداری نیست؟البته آن چهارنفر دیگرهم همین بلاسرشان آمده ومتهم باادعای داشتن زمین اسناد ،پول وخانه اشان را میگیرد. از شماراهنمایی میخواهم:اگرکلاهبرداری صورت گرفته من وبقیه دوستان چگونه میتوانیم از بازپرس شکایت کنیم؟

پاسخ ها :

دادراه

دادراه:

استان :

نخست این که شما می توانید در دادسرا به قرار منع تعقیب اعتراض کنید و در دادگاه به آن رسیدگی خواهد شد. معمولا در دادگاه دقیق تر از دادسرا به شکایت ها رسیدگی می شود.
دوم این که احتمالا شما در عنوان شکایتتان فقط عنوان کلاهبرداری را نوشته اید، در حالی که می توانستید، عناوین دیگری چون تحصیل مال از طریق نامشروع هم بنویسید. تشخیص کلاهبرداری از سایر عناوین مجرمانه مشابه، پیچیدگی خاصی دارد و حتما باید با وکیلی که در این زمینه تجربه داشته باشد، مشورت کنید. بهتر است در مرحله اعتراض به قرار منع تعقیب حتما از یک وکیل کمک بگیرید.
در ضمن بازپرس به طور کلی نمی تواند نظر خود را تغییر دهد و پرونده با اختلاف نظر بازپرس و دادستان به دادگاه می رود. البته به ظاهر به نظر می رسد پس از نظر کارشناسی معاون دادستان هم نظر بازپرس را تأیید کرده است که قرار منع تعقیب به شما ابلاغ شده است.
همچنین وقتی که شما سندتان را در رهن بانک گذاشته اید، قاعدتا باید چیزی را امضا کرده باشید و تفهیم شده باشید که بابت چه چیزی سند را در رهن گذاشته اید.