مشاوره حقوقی رایگان - شاهد در صلح نامه

با سلام
صلح نامه ای بین فرزند و مادری تنظیم گردیده که مادر فقط دارای اثر انگشت می باشد و سوادی ندارد ،آیا داماد و دختر فرزند میتوانند به عنوان شاهد امضاء کرده باشند و این صلح نامه معتبر است؟

پاسخ ها :

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

سلام وقت بخیر
اصل بر صحت قرارداد هاست مگر اینکه خلاف آن اثبات شود

حمیدرضا ضیائی

جناب آقای حمیدرضا ضیائی :

سلام
صلح می‌تواند درمقام رفع تنازع موجود باشد یا رفع تنازع احتمالی که درآینده بوجود می‌آید.
یاصلح بدوی باشد یعنی صلح بعنوان عقدی مستقل که قطعا باید شرایط اساسی صحت معاملات ماده190ق مدنی درآن بایدرعایت گردد.که امروزه غالبا وقتی گفته می‌شود صلح منظور مورد دوم یعنی صلح بدوی میباشد.
صلح بدون شاهد هم اعتبار دارد لیکن کاربرد شهود زمانی میباشد که اختلاف حادث شده که جهت رفع اختلاف ازشهادت شهود استفاده می‌شود.
شاهد باید شرایطی داشته باشد ازقبیل بالغ بودن ولی نفع نبودن در قضیه مطروحه