مشاوره حقوقی رایگان - چک

با سلام خدمت وکلای عزیز
اگر نسبت به صادر کننده چک رضایت داده باشیم میتوان از ضامن کسی که پشت چک را تضمین نموده وجه چک را مطالبه کرد؟

پاسخ ها :

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

خیر چرا که بین ضامن و ظهرنویس به لحاظ حقوقی تفاوت هست تعهد ضامن وابسته به تعهد صادرکننده است و اگر به هر علتی صادرکننده یا مدیون‌ اصلی بری الذمه شود ضامن وی نیز مبراست ولی در خصوص ظهرنویس این قاعده رعایت نمی شود ...

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام خیر امکان اقامه دعوا بر علیه ضامن وجود نخواهد داشت

زیرا طبق قانون ضامن در صورتی مسئولیت خواهد داشت که صادرکننده چک مسئولیت داشته باشد و اگر صادرکننده چک ابرا بشود ضامن هم مسئولیت پرداخت نخواهد داشت

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

اگر ذمه ی مضمون‌عنه یعنی صادر کننده چک را بری کنید ضامن بری نمی شود مگر این که مقصود، ابرا از اصل دین باشد.که ضامن نیز مسولیتی نخواهد داشت