مشاوره حقوقی رایگان - آیا قبل از داشتن وکالت محضری از مالک ملک سندی، میتوان ملک را با امضاء بموجب وکالت به دیگری فروخت ؟

با سلام
آپارتمانی را بر حسب اطمینان به فروشنده و بنگاهی بدون دیدن اصل سند و مدارک، بصورت قولنامه ای خریدم و فروشنده با امضاء بموجب وکالت، قولنامه را امضاء در حالیکه فردای آن روز از مالک سندی که ملکش را دو هفته قبل بصورت مبایعه نامه ای خریداری کرده بود، وکالت محضری دریافت نموده است. یعنی اینکه در زمان فروش ملک ایشان مدعی بودند ملک بنام ایشان است ولی سند جهت کار اداری نزد ایشان نمیباشد ولی فردای آن روز از مالک اصلی در محضر وکالت بلاعزل دریافت نموده است. آیا نداشتن وکالت محضری در زمان امضاء قولنامه جرم می باشد؟ و اینکه آیا در زمان امضاء قولنامه فروشنده و مالک اصلی به دلیل نداشتن وکالت محضری باید زیر برگه قولنامه را امضا می نمودند یا خیر؟

پاسخ ها :

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

با درود و مهر

فروشنده میبایست سمت قانونی داشته باشد و چنانچه کسی وکیل فروشنده بوده باید در مبایعه نامه قید گردد به وکالت از طرف فروشنده در غیر این صورت از لحاظ حقوقی معامله فضولی و از نظر کیفری در صورت داشتن سونیت انتقال مال غیر خواهد بود