مشاوره حقوقی رایگان - تحریر ترکه

با سلام آیا بعد فوت پدرم و گرفتن انحصار وراثت اگه بعد چند سال هم اقدام به تحریر ترکه کنم کلیه اموال پدرم و استعلام میگیرن آیا اگه بعد فوت پدرم اقدام به انتقالی یا ثبتی یا جاذبه جایی مبالغی بدون اجازه وراث انجام شده باشد ویا کاری کرده باشند هم معلوم میشود

پاسخ ها :

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام واحترام؛؛؛؛ در ابتدا ورثه پس از تهیه مدارک و مستندات لازم، باید دادخواست تحریر ترکه را به شورای حل اختلاف آخرین اقامتگاه متوفی (بر اساس بند ت ماده 9 قانون شورای حل اختلاف مصوب 1394) تقدیم نماید.
ورثه متوفی می‌توانند ترکه را قبول کرده که دیون متوفی را بپردازند و یا ترکه را واگذار و رد کنند که به بستانکاران داده شود و نیز می‌توانند قبول یا رد خود را منوط به تحریر ترکه نمایند و پس از تحریر ترکه دیون و ترکه را مطابق صورت تحریر قبول یا رد نمایند و یا تصفیه ترکه را از دادگاه بخواهند.