مشاوره حقوقی رایگان - پس گرفتن طلب به نرخ روز با دست نویس

سلام و خسته نباشید خدمت کارشناسان محترم

بنده میخوام به شخصی که میدونم انسان با ثبات و سالمی نیست، به اصرار اطرافیان، به هزینه خودم یک دستگاهی با مبلغی قابل توجه (حداقل نسبت به وسع خودم عرض میکنم) قرض و امانت بدم. یه دستگاه کامپیوتر 50 میلیون تومانی هست و برای کار میخوان.
برای اطمینان و همچنین ایجاد تعهد در ذهنیت این شخص (چون ممکنه بفروشه یا به نحوی از بین ببره) دوتا دست نویس با امضا و اثر انگشت میخوام از ایشون بگیرم. یکی به عنوان قرارداد امانت. دیگری هم به مبلغ ارزش اون دستگاه قرارداد قرض پول. هر دو به صورت دستی و سند عادی.

دو مورد:
- اینطور که شنیدم و مطالعه کردم، اگر پولی به کسی قرض بدم، بعد از چند سال (مثلاً پنج سال) بخوام پس بگیرم، دقیقاً همون مبلغ رو میتونم بگیرم و به نرخ روز نمیشه.
- قرارداد یا سند دست نویس که امضا و اثر انگشت داشته باشه دارای اعتبار قانونیه.

سوال:
- اگر در دست نویس قید بشه که مثلاً به تاریخ 30 شهریور وجه قرض داده شد و تاریخ پس گرفتن هم درج بشه (برای مثال «ظرف یک ماه آتی») آیا این تاریخ پس گیری باعث میشه که بعد چند سال بتونم به نرخ روز هزینه خودم رو پس بگیرم؟
- و آیا مواردی که در بالا اشاره کردم رو درست متوجه شدم و صحت قانونی دارن؟

با تشکر از شما و سایت خوب دادراه.

پاسخ ها :

محمد  كاظم زاده مژدهي

محمد كاظم زاده مژدهي :

قرارداد دستنویس در صورت صحت امضا و اثرانگشت معتبر است . از تاریخ سررسید به بعد ، خسارت تاخیر تادیه تعلق میگیرد .

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

لطفا سوالتان را مختصر و مفید مطرح کنید تا بررسی شود