مشاوره حقوقی رایگان - تغییر کاربری و شهرک سازی

با سلام. مالک قطعه زمین یک هکتاری در جنوب کشور هستم. زمین قبلا باغ مرکبات بوده و در سند تک برگ هم کاربری باغ مرکبات ذکر شده اما بیست سالی هست که به علت خشکسالی کاملا خشک شده و الان زمین صاف و بدون درخت است. زمین چسبیده به بافت شهری است و عملا با شروع ساخت و ساز ها، دیگر مرزی بین شهر و محدوده زمین من وجود ندارد.

مدتی هست زمین های کناری که آنها هم قبلا کاربری کشاورزی/باغی داشتند شروع به تفکیک زمین ها و ساخت و ساز کرده اند اما اطلاع ندارم که چگونه و چطور.
قصد دارم که من هم زمینم را تفکیک کنم و به عنوان شهرک مسکونی قطعات مختلف را بفروشم تا مردم خانه سازی کنند.
سوال من این است که رویه انجام این کار چگونه است؟ ایا باید مراحل تغییر کاربری و تفکیک سند انجام دهم؟ به کجا مراجعه کنم؟

سوال دوم من این است که با توجه به اینکه بسیار گرفتار هستم، آیا میتوانم زمین را با وضع موجود به شکل قطعات 500 متری به صورت قولنامه ای به فروش برسانم و خریداران خودشان پیگیر مراحل قانونی تغییر کاربری بشوند و برای خودشان سند بگیرند و ... ؟
متشکرم

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیاز به بررسی بیشتری و گفتگو متقابل دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد

نارنجی ثانی    سعید

نارنجی ثانی سعید :

باسلام باید ابتدا درخواست تغییر کاربری از طریق سازمان جهاد کشاورزی نطرح و در کمیسون موضوع رسیدگی میشه