مشاوره حقوقی رایگان - کپی رایت

سلام . میخواستم بپرسم آیا قانون کپی رایت ایران فقط برای ایرانیان است یا شامل افراد خارجی هم میشود ؟ با توجه به این قضیه که تمایلی از حکومت ایران دیده نمیشود که در یک سری حوزه ها این قانون را که خودش تصویب کرده اجرا کند؟

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

آمریکا طبق لیست سیاهی، کشورهای ناقض قانون کپی‌رایت را معرفی کرد که این کشورها شامل برزیل، کانادا، کلمبیا، کاستاریکا، جمهوری دومنیکن، اکوادور، مکزیک، پرو، اندونزی، کره‌جنوبی، کویت، پاکستان، عربستان سعودی، تایواندر ایران قانون کپی‌رایت برای موسیقی و نرم افزار وجود ندارد حتی در چند سال گذشته قانون کپی‌رایت برای فیلم‌های سینمایی وجود نداشت.

در نظام حقوقی ایران به شکل یکپارچه و واحد قانونی برای مجازات کردن افرادی که دست به نقض آثار ادبی و هنری می‌زنند وجود ندارد و در قوانین متعدد و مختلفی به این موضوع اشاره شده است.

در چند سال گذشته لایحه‌ای تحت عنوان لایحه حمایت از حقوق مالکیت ادبی و هنری تدوین شده است که به صورت واحد و یکپارچه در مورد ضمانت اجرای نقض حقوق مالکیت ادبی و هنری صحبت کرده است اما این لایحه هنوز به تصویب نرسیده است.

از آن جایی که ایران به هیچکدام از کنوانسیون‌های بین‌المللی مرتبط با حق مؤلف و مخترع و همچنین موافقتنامه ترپیس نپیوسته است، آثاری که افراد مقیم ایران خلق می‌کنند در خارج از کشور محافظت نشده و شامل قانون کپی‌رایت نیستند.، تاجیکستان، ازبکستان، مالزی، فیلیپین، بلاروس، بلایز، بولیوی، مجارستان، گواتمالا، ایتالیا، جامائیکا، لیتوانی، لهستان، رومانی، ویتنام، پاراگوئه و ایران هستند.